“Güçlenen Türkiye’nin harcına kadın bakış açısını eklemeye devam edeceğiz”

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle mesaj yayımladı.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, yayımladığı 8 Mart Kadınlar Günü mesajında, “Onurlu ve güçlü medeniyetimizden miras zenginliklerimizle çağdaş kazanımlarımızı birleştirerek, güçlü kadınlar ve erkekler el ele, omuz omuza verdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olamaz” ifadelerine yer verdi.

İşte Çam’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayımladığı o mesaj:

Ülkemizin kadınları binlerce yıldır kutlu bir yürüyüş gerçekleştiriyor.

Tarih içinde belli inkıtalar yaşanmış olsa da medeniyetimizin kadına bakışı son derece rafine ve üstün bir bakıştır. Ecdadımızın ortaya koyduğu bazı ilkeler, dünyanın pek çok ülkesinde henüz bu yüzyılda keşfedilmiş olabilir. Oysa milletimiz, kadını ve erkeği omuz omuza var olmuştur, var olacaktır.

İlimde, ticarette, sanatta ilk kadın örgütlenmesi olan Bâcıyan-ı Rum kadrolarının ruhu yol göstericimiz olmuştur. Milli mücadele yıllarımızda, istiklalimiz ve istikbalimiz için cephede çarpışan ninelerimizin torunları olarak daha dün hainler saldırıya geçtiğinde, canımız pahasına bayrağımızı ve ezanımıza  sahip çıkan biz kadınlardık.

Onurlu ve güçlü medeniyetimizden miras zenginliklerimizle çağdaş kazanımlarımızı birleştirerek, güçlü kadınlar ve erkekler el ele, omuz omuza verdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olamaz.

Dünyada hangi coğrafyasında olursa olsun dökülen kan ve yaşanan zulmünler bizim acımızdır.

Gelecek nesillerimizi yaşam hakkına saygılı, ilimde, bilimde ve fende donanımlı yetiştirmek bizim vazifemizdir.

Bu bakış açısıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü idrak ettiğimiz zaman mesafe kat edeceğimize inanıyoruz.

Bugünü anarken, nice masum kadına zulüm ve şiddeti devam ettiren karanlık zihniyeti telin ediyoruz.

Hain çıkarları için toplumsal kıyımlar yapan sözde devletler, DAEŞ, PKK gibi terör örgütleri tarafından öldürülen, sistematik tecavüze uğrayan masum kadınlarımızı unutmuyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri devam edegelen kadınlara ilişkin yasal altyapı, Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyonla güçlendiriliyor. Yasalar, genelgeler, yönetmelikler ve yönergeler ile kadının yaşam alanı adeta güçlü koruma duvarlarıyla örülüyor. Kadını çalışma hayatı, eğitim, sağlık, kültür, sanat, ticaret, girişimcilik ve benzeri alanlarda hak ettiği noktaya çekebilmek için devletimiz son 16 senedir pozitif ayrımcılık yapıyor.

Bugün gururla ifade etmek isterim ki AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kolları olarak “Dünya 5’ten Büyüktür” diyen liderimizin öncülüğünde Türkiye’deki ve Dünya’daki sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olma gayreti içindeyiz. Türkiye’nin demokrasi sınavında, kalkınma yarışında kadınlarımızın elini, emeğini, alın terini yüceltmenin, artırmanın uğraşını veriyoruz.

Temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ile kadın arasında herhangi bir farklılığa ya da ayrımcılığa yer olmayan bir Türkiye hedefi için, her inançtan her düşünceden kadınlarımızı birlikte çalışmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, ülkemiz için katma değer üretebilecek, kadın vizyonu ve bakış açısıyla aramıza katılan her bir kadın, gücümüze güç katacak.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diye şekillendirdiğimiz mücadele ruhumuzla, güçlenen, güçlendikçe söz sahibi olan, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkan Türkiye’nin harcına; kadın bakış açısını eklemeye devam edeceğiz.

Bu inançla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün bize bağımsız ve özgür yaşayabilme hakkını sağlayan, tarihimizin bütün önemli şahsiyetleri saygıyla anıyor, ‘Güçlü Türkiye’nin, Güçlü Kadınları’ olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü en içten duygularla kutluyoruz.