İlk defa uçağa bindiler, deniz gördüler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Marmaris'te konuk edilen Diyarbakırlı çocuklar, ilk defa uçağa binmenin ve deniz görmenin heyecanını yaşadı.

AK Parti Diyarbakır ve Marmaris teşkilatları kadın kolları tarafından çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır'daki okulların yöneticileriyle görüşülerek, ailesinin maddi durumu iyi olmayan 23 çocuk Marmaris’te bir hafta boyunca misafir edildi.

AK Parti Marmaris Kadın Kolları Başkanı Cavidan Öner ile Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkan Vekili Birgül Ebiri girişimleri ile gerçekleşen ziyaret sırasında Diyarbakırlı çocuklar ilk defa uçağa binip, denizi gördüler.

Bir hafta süren tatil sürecinde Marmaris ve çevresini ziyaret eden Diyarbakırlı öğrenciler Muğla il merkezini de gezdiler. Valilikte Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt tarafından kabul edilen öğrenciler il merkezindeki gezinin ardından AK Parti İl Başkanlığında il teşkilatı tarafından konuk edildiler.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın da katıldığı Valilik ziyaretinde çocuklara değişik hediyeler veren Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt Muğla hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Muğla Öğretmenevinde öğle yemeği yiyen Diyarbakırlı öğrenciler daha sonra AK Parti Muğla İl Başkanlığını da ziyaret ettiler. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinin eşlik ettiği Diyarbakırlı öğrenciler Kadın Kolları üyeleri ile de bir araya geldiler.

İlk defa uçağa binmenin ve denizi görmenin keyfini yaşadıklarını ifade eden Diyarbakırlı çocuklar Muğla’da en çok ağaçlara ve yeşil alanlara hayran kaldıklarını dile getirdiler. Muğla bir cennet köşesi olduğunu belirten çocuklar, Diyarbakır’a döndüklerinde yaşadıkları güzel anıları aileleri ve arkadaşları ile paylaşacaklarını ifade eden çocuklar, bölgelerindeki terörün bir an önce bitmesini, artık barış ortamında yaşamak istediklerini kaydettiler. Muğla’da çok büyük sevgi gördüklerini ifade eden ve söyledikleri şarkılarla eğlenen çocuklar ziyaretin sonunda AK Partili yöneticilerle birlikte 10. Yıl Marşını seslendirdiler.

Çocukların ulaşım, konaklama ve yemek giderleri ilçedeki iş adamları tarafından gönüllü olarak karşılanırken Marmaris’te tekne turuna katılan çocuklar unutulmaz eğlenceli saatler yaşadılar.

Diyarbakırlı çocukların ziyareti iler ilgili olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Öztürk, Diyarbakırlı çocukların ağırlanmasının, çözüm sürecinin olumlu şekilde sonuçlanacağa inancı bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Çözüm sürecinin yaşandığı, kardeşliğin pekiştiği bugünlerde Diyarbakır ve Marmaris kadın kollarının düzenlediği ortak organizasyonla 23 çocuğu Marmaris'te ağırladıklarını anlatan Öztürk, "Etkinlik sayesinde çözüm sürecinin ne kadar gerekli ve doğru olduğunu gördük. Çocuklar üzerinden dünyaya bakmak gerçekten çok farklı. Biz de Batman'ı ziyaret edeceğiz" dedi. Bozulan ve dağılan gönül köprüsünü yeniden onarmayı amaçladıklarına işaret eden Öztürk, "Konuk ettiğimiz Diyarbakırlı 23 çocuğumuz bundan böyle gönül elçilerimiz olacak. Onlar sayesinde konunun ne kadar vahim boyutlara geldiğini bir kez daha gördük. İnşallah çözüm süreci olumlu sonuçlandığında doğru işler yapıldığı daha iyi gözlemlenecek" diye konuştu.