KADINA SEÇME SEÇİLME HAKKI VERİLİŞİNİN 77. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

ZONGULDAK - AK PARTİ Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Av. Havva Yılmaz ve yönetimi Kadının Seçilme Hakkı Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Dedeman Zonguldak Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Başkanı Danışmanı Emine Çift, Bartın-Karabük-Bolu Kadın Kolları Başkanları ve kadın kolları üyeleri katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan programda, kadın kolları üyeleri konuşma yaptı. Kadın kolları üyelerinin şiir dinletilerinin ardından AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz konuşma yaptı. Yılmaz, “Programı düzenleme süresi çok kısa zamanda oldu. Tüm yapılan etkinliklerle kısa sürede güzel programlara imza atabildiğimizi gördüm. Cumhuriyet tarihinde Kadına Seçme ve Seçilme Haklarının verilmesinin 77. yıldönümüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk yıllarında kadınlara sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda bir çok düzenlemeler yapılarak, Anayasa’da yapılan değişiklikle seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu gün her alanda kadın sayısının artıyor olması değişimin olduğunu göz önüne sermektedir” dedi.

ARALIK 2011