KADINLARIN SORUNLARINI EN İYİ ÇÖZECEK OLANLAR YİNE KADINLARDIR…

Kütahya – AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle toplantı gerçekleştirdi. Kütahyalı hanımlar daha sonra Kütahya’lı hanımlara karanfiller dağıttılar. Kütahya İl Kadın Kolu Başkanı Ümmühan Şapçı, günün anlamına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Dünya, yaratılmışların en seçkini olan insanı merkeze alan bir yapıyla var edilmiştir. Kadınlar ve erkekler kadın veya erkek olmalarından kaynaklanan farklı özellikleriyle birbirlerini tamamlayarak dünya yaşamını paylaşırlar. Yaşamın yükü, erkeklere ayrı, kadınlara ayrı özellikler verilerek paylaştırılmıştır. Kadınlar; nezaket, şefkat, incelik, duygusallık, hassasiyet yönlerinden güçlü oluşlarıyla yaşamı anlamlandırırlar. Aklın ve düşüncenin belirleyici olduğu toplumsal yapılarda kadınlar, erkeklerle birlikte toplumsal yaşam organizasyonunda etkilidirler. Zihinsel birikimin değer bulmadığı, fiziki gücün belirleyici olduğu toplumlar, erkek egemen toplumlardır. Tarih boyunca kaba kuvvete kıymet biçilen toplumlarda  kadınlar ezilmiş, horlanmış, güce dayalı üretimlerinin erkeklere göre az oluşundan ötürü tüketici addedilerek aşağılanmıştır. Yüksek medeniyet seviyesi yakalamış toplumlarda kadınlar her zaman gerçek manada takdir görmüş, topluma kattıkları değer mutlaka göz önünde bulundurulmuştur. Türk kadını tarih boyunda toplumsal yapıda erkeklerle eşit seviyede yer bulmuştur. Kadınların bilhassa aile içerisinde toparlayıcı, birleştirici bir görev üstlenmeleri sağlıklı bir toplumun ortaya çıkmasını sağlamış ve bu sağlıklı toplum yüzyıllarca dünyaya nizam vermiştir. Türk kadınının tarih boyunca düşüncesine başvurulma, zaman zaman da belirleyici  olma biçiminde devlet yönetimine etki ettiğini görmek mümkündür. Toplumların en sıkıntılı anlarında yine kadınların önemli roller üstlendiği görülmektedir. Kurtuluş Savaşı sırasında eşlerini, evlatlarını vatan müdafaası için askere uğurlayan kadınların gerek cephe gerisinde gerekse bizzat cephede de bulunarak toplumsal dirilticilik görevlerini en güzel biçimde yerine getirdiklerini söyleyebiliriz. Kadınlar, bir ülkenin geleceğinin şekillendirilmesinde en önemli etkendirler. Annelik görevi dolayısıyla gelecek nesillerin fiziksel ve zihinsel anlamda sıhhatli olup olmaması kadınlara bağlıdır. Bu nedenle ülke yönetimleri, yönetme tercihlerini belirlerken kadını dikkate almak zorundadır. Toplumdaki sıkıntıları, ekonomik güçlükleri en fazla hissedenler kadınlardır. Toplumda meydana gelen kırılmalar en çok kadınları etkilemektedir. Kadınların sorunlarının çözümü yine kadınların belirleyici rollerinin artmasıyla mümkündür. Kadınlarımız demokratik işleyişin verdiği haklardan yararlanarak siyasete girmeli, özelde kadın sorunlarının çözümü, genelde kadınların sahip olduğu niteliklerle daha kolay halledilebilecek sair ülke sorunlarının çözümü için elini taşın altına sokmalıdır. AK Parti’nin kadınların siyasete girmelerine, siyaset yoluyla ülke yönetiminde belirleyici olmalarına ilişkin ciddi çabası bulunmaktadır. Öncelikle yaşanılan çevrenin, yaşanabilir hale getirilmesi için yerel yönetimlere kadın elinin değmesi önemsenmektedir. Yaşam kalitesi yüksek şehirler için kadınların ortaya koyabileceği pek çok projeler bulunduğunu biliyoruz. Birbirinin halinden haberdar olan; yardımlaşmayı, paylaşmayı yaygınlaştıran sosyal çalışmalar yine ancak kadınlar eliyle sağlıklı yürütülebilir. Kadınların sorunlardan arındırıldığı, huzur ve barış toplumunda kadınların kılık kıyafetlerine göre değil birikimlerine, üretimlerine göre değerlendirildiği, kadınlara yönelik dayatmaların son bulduğu aydınlık yarınlar temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

7 Mart 2009