“Kahramanlarımıza Türkiye’nin dört bir yanındaki annelerinin, kardeşlerinin selamlarını götüreceğiz”

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lüftiye Selva Çam, MKYK üyeleri ve il başkanları ile yarın Reyhanlı ve Kilis bölgelerindeki askerleri ve şehit ailelerini ziyaret edeceklerini açıkladı.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lüftiye Selva Çam yaptığı açıklamada, kongrelerde, il ve ilçe toplantılarında bir araya geldikleri teşkilat üyelerinin Zeytin Dalı Harekatı başladığı günden itibaren Mehmetçik için ettikleri duaları, ördükleri çorapları ve çeşitli hazırlıkları kendileriyle paylaştıklarını söyledi.

Kendilerinin de en kısa zamanda Mehmetçiği ziyaret ederek, selamlarını iletmek için söz verdiklerini anlatan Çam, şunları kaydetti:

"Şimdi sözümüzü tutacağız. Kadınlarımız, sınırlarımıza dayanan terör bataklığını kurutmak ve ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimizin yuvalarına dönmesi için sınır ötesinde mücadele veren Mehmetçiğimizin yanında yer almak için büyük istek duyuyor. Birçoğunun ya oğlu ya yeğeni ya ağabeyi ya da bir komşusu asker ocağında. Hepimiz heyecanlıyız, Türkiye'nin kadınlarını temsilen cuma günü dualarımızı, minnetimizi, muhabbetimizi ifade etmek üzere yola çıkacağız. Şehitlerimizin ailelerini ziyaret edeceğiz, hallerini hatırlarını soracağız."

Milletvekilleri, MKYK üyeleri ve il başkanları ile Kilis ve Reyhanlı'da 4,5 milyon üyeyi temsilen Mehmetçik ile kucaklaşacaklarını dile getiren Çam, illerdeki teşkilat üyelerinin hazırladıkları küçük hediyeleri de Mehmetçiğe ileteceklerini bildirdi.

Çam, hediyelerin içinde Mehmetçiğe ve şehit ailelerine yönelik mektupların da yer aldığını aktararak, "Kahramanlarımıza Türkiye'nin dört bir yanındaki annelerinin, ablalarının, kardeşlerinin duygularını yansıtan mektupları ile selamlarını götüreceğiz." dedi.