Kampanya 20 ilde 20 bin kadına ulaşacak

AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, ''Enerji Hanım'' kampanyasına ilişkin ''Kampanya kapsamında 20 ilde 20 bin kadına ulaşılması hedeflenmektedir. '' dedi.

Ergun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ısınma, aydınlanma, temizlik, kişisel bakım gibi faaliyetlerin yürütülmesinde ailelerin büyük ölçüde enerji tükettiğini ifade etti.

''Ailede günlük faaliyetlerin yürütülmesinde ve enerji tüketiminde en önemli karar verici olan kadınlarımızın bilinçlendirilmesi de bir o kadar önem arz etmektedir'' diyen Ergun, şunları kaydetti:

''Enerji ve su kaynaklarının tüketiminde rol oynayan en önemli tüketici gruplarından biri de ailedir. Yapılacak çalışmalar ve enerjinin verimli kullanılması halinde yılda yaklaşık 15 milyar lira enerji tasarrufu sağlaması hedeflenmektedir. Bu amaçla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), bu bilincin artması için ''Enerji Hanım'' adlı bir projeyi sürdürmektedir. Projede temel hedef, enerji verimliliği ve tasarrufu konusuna vurgu yapılarak kadınlarımızın enerjiyi daha verimli kullanmayı öğrenmesi ve bu yolla önce ev ekonomisine sonra ülke ekonomisine katkıda bulunulmasıdır. Kampanya kapsamında 20 ilde 20 bin kadına ulaşılması hedeflenmektedir. Bu önemli proje kapsamında Konya'mız da üzerine düşeni yapmak ve projeye destek vermek için bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.''