KAYSERİ KADIN KOLLARI’NDAN TÜRK KANSER KURUMUNA ZİYARET

KAYSERİ – AK PARTİ Kayseri İl  Kadın Kolu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kanserle Savaş Haftası nedeniyle Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri şubesini ziyaret ettiler. Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Kanser hastalığında erken teşhisin büyük önemi olduğunu belirterek "Kanser tedavi edilebilen bir hastalıktır" dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sümeyra Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Mermerkaya ve yönetim kurulu üyeleri Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri şubesi Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, AK Parti heyetine dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kanser Hastalığından korunma ve erken teşhisin önemine vurgu yapan Özdemir, “Günümüz sağlık politikalarında en akılcı yol koruyucu hekimliktir. Özellikle erişkinlerde görülen kanserler önlenebilir hastalıklardır. Her şeye rağmen oluşmuş kanserlere erken tanı konulmasıyla, büyük ölçüde tedavisi mümkün olan bir hastalık.  Dünya genelinde her yıl 12 milyon yeni kanser vakası meydana geliyor. İnsanların hayat tarzı ve alışkanlıklarının  bu şekilde sürdürülmesi halinde, 2030 yılında bu rakamın 27 milyonu bulabileceği hesaplanıyor. Şayet, zinde ve formda beden yapısını sağlayan beslenme alışkanlığı ve hareketli bir yaşam tarzı yanında cinsel yolla bulaşan (HİV, hepatit, papilloma virüs) hastalıklar ve sigara, alkol uyuşturucu alışkanlıklarından kaçınma, güneş ışığına fazla maruz kalmama ve çevre kirliliğini önleme gibi tedbirlerle oluşacak kanserlerin üçte biri önlenebilecektir. Bizler Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği olarak bu şartları oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Bizim birinci vazifemiz Kanser oluşmasını engellemek, insanlarımızın nelerden kaçınacağı konusunda uyarmak. İkinci görevimiz ise kanser oluşan hastalarımıza  kucak açmak ve kanser araştırmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Mermerkaya ise Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri şubesinin çalışmalarını takip ettiklerini söyledi. Mermerkaya, "Doktorlarımız hastaları ile yakından ilgileniyor ve büyük fedakârlıklar gösteriyorlar. Bizlerde bu hastalığa toplumsal bir mesele olarak bakıyoruz ve dernek faaliyetlerinizde yardımcı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

NİSAN 2011