KONYA KADIN KOLLARI DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

KONYA - AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir program düzenledi. Programda konuşan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni ise kadının toplumsal hayattaki yerini sağlamlaştırması için daha bilinçli ve güçlü olması gerektiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Konya İl Kadın Kolları  Başkanlığı tarafından Bera Otel’de düzenlenen programa AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mithat Büyükalim, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile merkez ilçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimleri ile birçok STK temsilcisi ve davetliler katıldı.

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Batı toplumundan geçen ve hak arama günleri olarak kutlanan bu ve bu tür günlerin Türk kültüründen farklarını anlattı. Sorgun; “Çatışma kültüründen çıkan Kadınlar Günü ve 1 Mayıs gibi günler, Batı toplumlarında hak aramayı çatışmacı zihniyetle benimser. Ancak Batı’dan farkımız bizim kültürümüz vermeyi esas alır. Kadınlarımıza çocuklarımıza genç ve yaşlılarımıza vermemiz gereken hakları bizler zaten toplum olarak veriyoruz. Hükümet olarak da birçok önemli düzenleme ve proje ile bunu hayata geçirdik. Bugün kadınlarımız hayatın her alanında var, olmaya da devam edecektir” dedi.

Başkan Sorgun’un ardından kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mithat Büyükalim, sadece 8 Mart değil her günün kadınlar günü olduğunu dile getirdi ve belediye olarak kadınlara yönelik çalışmalarını anlattı; “Tüm ilçelerimizde hanımlar lokali çalışmalarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde Karatay’da da lokalimizi hizmetinize sunacağız.  Yine hanımlarımıza psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Önemli olan aile saadetini oluşturmak. Yine Türkiye’de ses getiren STK’larımız ile birlikte bir projeyi hayata geçirdik ve kadına şiddet platformu oluşturup hizmet veriyoruz. 120 dalda verilen KOMEK kurslarımız devam ediyor. Bu ve benzeri daha birçok proje ve hizmetlerimiz ile kadınlarımızın büyük takdir ve sevgisini topluyoruz.”

Birçok kurum ve kuruluşun bugün kadınlar gününü kutladığını ve kadınların haklarının daha adil bir şekilde verilmesi için çaba gösterdiğini dile getiren AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni de kadının toplumdaki yeri ve sorumluluğuna dair önemli değerlendirmede bulundu. Çepni; “Kadın sanıldığı gibi evde oturan, çocuk yetiştiren, evi düzenleyen bir birey değil, sağlıklı bir nesil ve kahramanlar yetiştiren önemli bir unsurdur. Bu özelliklerinin yanı sıra büyük sorumlulukları da var kadının topluma dair. Bu sorumluluklar ışığında kadının daha bilinçli ve güçlü olması gerekiyor. Zira başarının tek anahtarı bu. Dolayısıyla size tavsiyem, her konuda bilinçlenin güçlenin” dedi.

Kahvaltı programına ek olarak, Konya’da bulunan üst düzey kadın yöneticiler ziyaret edildi.

Semt pazarlarında kadınlarımıza çiçek dağıtılarak Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

MART 2012