KONYA KADIN KOLLARI’NA MAKEDONYA’DAN ZİYARET

KONYA - AK PARTİ  Konya İl Kadın Kolları’na Balkanlardan ziyaret. Makedonya Demokratik Türk Partisi Kadın Kolları Başkanı Gülser Klinçe, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Müslümoğlu Yaz’ı ziyaret ederek, Ak Parti ‘nin teşkilat yapısı ile ilgili bilgi aldı.

1 Mart 2011 tarihinde göreve başlayan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Müslümoğlu Yaz ilk misafirlerini ağırladı. Makedonya DTP Kadın Kolları Başkanı Gülser Klinçe ve beraberindeki heyet ile kadın hakları ve siyasette kadının yeri konusunda sohbet eden Başkan Yaz, AK Parti ‘nin çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Makedonyalı meslektaşlarının ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yaz, “Makedonyalı kardeşlerimiz bir dizi ziyaret için geldikleri Konya’da bizlerden fikir ve öneri almayı da ihmal etmemişler. Bu gurur verici bir tablodur. Siyasette kadının aktif rol alması gerektiğini bilen ve buna göre hareket eden partiler hiçbir zaman kaybetmemiştir. Çünkü partilerin bel kemiği kadınlardır. Gerekirse evini, çoluğunu, çocuğunu unutup, memleket için bir şeyler yapmaya çalışan kadınlarımız, tüm fedakarlıkları sonucunda başarıyı omuzlarına almıştır. Daha iyi bir ülke oluşturmak için kadınlarımızı önemsiyoruz” dedi.

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Müslümoğlu Yaz’a teşekkür eden Makedonya Türk Demokratik Partisi Kadın Kolları Başkanı Gülser Klinçe, Türkiye ‘deki siyasi ortamı çok iyi takip ettiklerini belirterek, AK Parti’nin nasıl bu kadar başarılı olabildiğini öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Makedonya’da kadınların çok zor şartlar altında hak aradığını vurgulayan Klinçe,Türkiye’nin siyasi yapısı özellikle son 8 yıldır oldukça değişiklik gösterdi. Biz Türkiyeyi çok yakından takip ediyoruz. Ama birlik ve beraberliğin olması umudumuzu arttırıyor” diye konuştu.

MAYIS 2011