MARDİN KADIN KOLLARI’NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

MARDİN – AK PARTİ Mardin Kadın Kolu Başkanı Zeynep Alkış ve yönetimi Öğretmenler Gününde Vanlı öğretmenleri unutmadı.

Mardin Kadın Kolu Başkanı Zeynep Alkış, yürütme kurulu üyeleriyle beraber Mardin de yaşayan Vanlı bir öğretmeni ziyaret etti. Duygusal  anların yaşandığı ziyarette Vanlı aile gelen konuklarıyla birlikte hayata yeniden tutunmanın, dostluğun ve kardeşliğin sıcaklığını bir kez daha hissetti. Son iki yıldır Mardin’de görev yapan Vanlı Nejat öğretmen deprem esnasında Van da olması  kendisi ve ailesinin kurtulmasına rağmen, yakın akrabalarını ve pek çok dostunu kaybetmenin hüznünü yaşıyor. Annesi , eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Nejat öğretmenin konuklarıyla birlikte yaptığı sohbette söyledikleri oldukça dikkat çekiciydi….

Nejat öğretmen; ”depremi hep tv de izlerdik, insanoğlu başına gelebileceğini hiç düşünmüyor” dedi. “Hayatımız altüst oldu, herkes bir yere dağıldı, akraba komşu kimseye ulaşamıyoruz, evlerimiz yıkıldı, sağlam evlere de zaten korkudan giremiyoruz, bizim psikolojimiz bir yana çocuklarımızın psikolojisi bozuldu, onlara üzülüyoruz, elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı, şimdi Mardin de yarım yamalak bir hayat kurmaya çalışıyoruz, sonramızı düşünemez olduk, çok zor rabbim kimseye yaşatmasın her şey bir yana,yabancı bir memlekette kapı zilini duymaya hasret kaldık.  ziyaretiniz bizi çok mutlu etti” dedi.

Ziyaretin ardından Mardin Kadın Kolu Başkanlığı bu ailenin sorunlarının çözümüne dair çalışmalarını başlattı.

KASIM  2011