MARDİN KADIN KOLLARI’NDAN SEÇME SEÇİLME TOPLANTISI

MARDİN- AK PARTİ Mardin Kadın Kolu Başkanı Zeynep Alkış Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 76.Yıldönümü münasebetiyle teşkilatın katılımıyla bir toplantı düzenledi.

76 yıl önce 5 Aralık 1934'te, Türk Kadınının seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme  hakkına kavuştuğu anlamlı günün yıldönümü toplantısına milletvekili Gönül  Bekin Şakullubey ve belediye başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da katılarak kadınların siyasete katılımıyla ilgili gelinen noktaya ilişkin bilgileri paylaştı.

Toplantıda konuşan kadın kolları başkanı ALKIŞ, “Ülkemizde kadının siyasete katılımı ile bir kez daha şefkat dolu anne, eğitimci ve yönetici rolü ile toplumun lokomotifi olması yaşama pozitif bir değer kattığını göstermiştir” dedi.

Aralık 2010