MERSİN KADIN KOLLARI’NDAN “PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK” SEMİNERİ…

Mersin - AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları Başkanlığının birlikte organize ettiği Psikolojik Danışmanlık semineri, büyük bir katılımla AK Parti İl binasında gerçekleşti. Öfke kontrolü seminerine İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Tansel Gürel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ramazan Işık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez dört İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri yanı sıra gençler ve vatandaşlarda katıldı.

Öfkenin doğal bir duygu olduğunu bununla beraber kontrol edilmediğinde kişinin kendisine veya çevresine zarar verebileceğini ifade eden Uzman Psikolojik Danışmanı İzzet Zülküf Çelik öfkemizin gelişimini anlayabilirsek onu kontrol edebileceğini belirtti. Çelik, “öfkeyi, bireyin herhangi bir engellenme, adaletsizlik yada kendi benliğine yönelik bir tehdit hissettiğinde yaşayan bir duygudur.” Diye tarif etti. Çelik, ”öfke duygusunun organizmaya saldırıldığı zaman; kendisini savunmasına ve savaşmasına yardımcı olacak güçlü fizyolojik, duygusal ve davranışsal tepkilerin ortaya çıkmasını sağlayan oldukça yararlı bir duygudur” dedi.

Öfke kontrolünün nasıl olabileceğini anlatan Çelik, öfke kontrolünü yaptığı uygulamalar ile aslında ne kadar kolay olabileceğini de gösteren Uzman Psikolojik Danışman İ.Zülküf Çelik’e seminerden sonra katılımcılar tarafından ailelerinin günlük psikolojik çatışmaları hakkında fikirler aldılar. Çelik, bu yoğun ilgiden memnun kaldığını ifade etti.

17 Kasım 2009