NİĞDE KADIN KOLLARI’NDAN İLÇE ZİYARETİ

NİĞDE- AK PARTİ Niğde Kadın Kolları Başkanı Songül Dinç, Teşkilat Başkanı ve Ulukışla sorumlusu ile birlikte Ulukışla İlçesine bir ziyaret gerçekleştirdiler.

AK PARTİ Niğde Kadın Kolları Başkanı Songül Dinç, Teşkilat Başkanı ve Ulukışla sorumlusu ile birlikte Ulukışla İlçesine bir ziyaret gerçekleştirdiler. Yaklaşan Genel seçimlere ilişkin Teşkilatı hem bilgilendirme ve görüş alış verişinde bulunmak üzere gerçekleştirilen ziyarette ilçe kadın kolları yönetimiyle toplantı düzenlendi.

Ziyaretin Kadınlara Seçme Seçilme Hakkının Verilmesinin Yıldönümü’ne denk gelmesi vesilesiyle Başkan DİNÇ, bir konuşma yaptı. Dinç; “5 Aralık 1934 yılında TBMM’nin aldığı bir kararla kadınlarımız ilk defe seçme ve seçilme haklarını elde ederek Meclisimizde de temsil hakkını kazanmışlardır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Kadınlarımızın bir birey olarak ön plana çıkarak, sosyal ve kültürel alanlarda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda erkeklerle eşit haklara sahip olmaları hedeflenmiştir. 76. yılını kutladığımız bu hak 1948 yılında İtalya’daki kadınlara, 1950 yılında Hindistan ve Japonya’daki kadınlara tanınmıştır. İsviçreli kadınlar ise 1971 yılına kadar beklemek zorunda kalmışlardır. Parlamentodaki kadın oranı dünyada % 17 iken Türkiye de bu oran 2007 yılına kadar % 4, 2007 seçimlerinden sonra % 9 olmuştur. Kadının katılımı olmadan demokrasinin gerçekleşemeyecektir. Kadınlarımızın iş hayatında siyasette ve ülke yönetiminde ve her türlü karar alma süreçlerinde hak ettikleri yeri almaları Türkiye’mizin de dünya da hak ettiği yeri almasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Aralık 2010