SAMSUN KADIN KOLLARI KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

SAMSUN – AK Parti Samsun İl Kadın Kolları 3. Oağan Kongresi'nde Zeynep Gürbüz güven tazeledi.

Anakent Sosyal Tesislerinde yapılan kongreye AK Parti Samsun Milletvekilleri Tülay Bakır ve Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Meral Kirişçioğlu ve Selva Çam, AK Parti Samsun İl Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, belediye başkanları, parti üyeleri ve delegeler katıldı.

Mevcut başkan Zeynep Gürbüz'ün tek aday olarak girdiği seçimlerde 388 delege oy kullandı. Oyların tamamını alan Gürbüz başkanlığa tekrar seçilerek güven tazeledi.

Seçimler öncesi açılış konuşması yapan AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürbüz, Biz kadınlar olarak ne erkeklerin önünde ne de arkasındayız. Biz omuz omuza onların yanındayız ve böyle olmaya devam edeceğiz. Hamurumuzu da yoğururuz, siyasetimizi de yaparız. Kadın kollarını, bir alışkanlığa dönüşen ikincil durumdan çıkartıp, siyasette karar süreçlerinde söz sahibi olan bir yapılanmaya dönüştürdük. Biz siyasete duygu getirdik. Kadın naifliğini, çözüm üreten yanını, kadının uzlaştırıcılığını
ortak koyduk" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Şimdiye kadar yaptığı başarılı çalışmalarını bugüne kadar getiren Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürbüz ekibiyle aynı başarısı ile partimizi temsil etmeye başaracaktır. Demokrasilerin yerleşmesi sanıldığı kadar kolay değil. Dünyanın her yerinde demokrasiler yüzlerce yıllık yoğun ve hatta kanlı olan bir takım olaylarla ancak kazanılmıştır. Bunu da sonunda toplumların kendisi başarmıştır. Genelde halkın o değişimi istemesiyle demokrasi başlamıştır.
Ülkemizde artık 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizde gerçek anlamdaki demokrasi 1950 yılında çoklu partilerin seçime katılmasıyla olmuştur. Maalesef bu süreç sıkıntılı geçmiştir ve sık sık kesintiye uğramıştır. Ama halkımız hiçbir şekilde kararını bozmadan bu demokrasiyi devam ettirmek için çalışmış ve elinden geldiği kadar iktidarları güçlü getirmeye çalışmıştır. Çünkü bir iktidarın ancak demokratik sistemlerle güçlü olması durumunda demokratik reformları yapabilmek mümkün olacaktır. AK Parti iş başında olduğu bu 10 yıl içinde bu halkımız geçirdiğimiz 3 seçim boyunca tercihini hep yukarılara yükseltilerek bu harekete desteklediğini belirtmiştir. Bu nedenle bizi bugünlere ve güçlü bir iktidara taşıyan halkımıza minnetimizi ifade etmek isterim. Halkımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonuna kadar güvenmiştir" şeklinde konuştu.

388 delegenin oy kullandığı seçimlerde Zeynep Gürbüz oyların tamamını alarak başkanlığa tekrar seçildi.

MART 2012