Suriye ve Mısır’daki katliamlara kınama

AK Parti Edirne Kadın Kolları üyeleri, Suriye ve Mısır'daki katliamları kınadı.

Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük, partide düzenlenen toplantıda, Suriye'deki kimyasal silah saldırısının bir katliam ve insanlık suçu olduğunu söyledi.

Suriye'de yaşanan acıların bir an önce son bulması gerektiğini belirten Yürük,  şöyle konuştu:

"Tarih boyunca zalim yöneticilerin tavrı hep aynı olmuştur. İktidarlarını devam ettirmek için sivil halkı katletmekten, kıyımdan geçirmekten çekinmemişlerdir. Bunca sivilin öldürüldüğü bu katliamda kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığının tartışılması abestir. Yakın komşumuz Suriye'de 3 yıldan bu yana süren çatışmalarda yüz binlerce masum insan hayatını kaybetti ve milyonlarcası da mülteci durumuna düştü."

Yürük, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik Adeviyye Meydanı'ndaki müdahalesi sonucunda da çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını anımsattı. Bu olayların Türk milletini de derinden üzdüğünü ifade eden Yürük, şunları kaydetti:

"Mısır'da darbeciler, insanlık suç işleyerek masum insanların kanıyla çalışmaktadır. Bugün Suriye ve Mısır'da yaşananlara 'dur' diyemeyenler tarih önünde aynı oranda suçlu olacaktır. Gün gelecek ve insanlık tarihi onları yargılayacaktır."

Konuşmanın ardından kadın kolları üyeleri toplanarak "Rabia" işareti yaptı.