SİVAS KADIN KOLLARI DÜNYA KADINLAR GÜNÜ‘NÜ KUTLADI

SİVAS – AK Parti Sivas İl Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi.

Sivas Öğretmen Evi’nde düzenlenen  programa AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, AK Parti Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve çok sayıda AK Partili kadın katıldı.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru partinin erkek yöneticileri program öncesi salonda bulunan kadınlara gül dağıttılar.

Programda açılış konuşması yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk: "Kadınlar Günü'nü en içten ve en samimi duygularımla kutluyorum. Bu nazik programa katıldığınız için teşekkür ediyorum. Katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti iktidarının Türkiye’yi hak ettiği yere taşımak için tüm gayretiyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Öztürk şunları söyledi: “Bu çalışmalar doğrultusunda partimizin gücünü toplumun tüm bireylerinin ortak idealinin yanı sıra kadınlara verdiği değerden almaktadır.”

Emekçi kadınların hak mücadelesiyle bugünlere gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Sözde değil, eylemde kadın hakları” savunuculuğu yaptıklarını söyleyen Öztürk: “AK Parti kadın hakları konusunda 70 yıldır bekleyen, biriken sorunları tek tek gündeme aldı. Sizlerinde takip ettiğiniz gibi bu sorunları gündeme getirip bu sorunları çözmeye çalıştı ve birçoğunu da çözdü. Elbette bu yetersiz, yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.

Programda konuşan AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Kadın ve erkek,  Hz. Adem ve Havva ile başlayan insanlık tarihinin, biri olmazsa diğerinin de olamayacağını ayrılmaz iki parça olduğunu belirterek: “Cenabı Hak, birbirine eş olarak yarattığı kadın ve erkek arasında fıtrattan kaynaklanan kendi özel şartlarını da göz önünde bulunduran güzel bir denge kurmuş ve erkek olarak, kadın da kadın olarak toplum içerisinde hak ettiği konumu almıştır” dedi.

Tarihi süreçte, kadınların toplum içerisinde bu konumunu kaybettiğini ve tamamen erkek egemen toplumlar oluşturulduğunu söyleyen Kuru: “Kadının zamanla kaybetmiş olduğu haklarını kendisine yeniden kazandıran ve dalga dalga bütün dünyada haklarını elde etmesini sağlayan İslam dini olmuştur. Öyle ki İslam'la birlikte kız çocuklarını diri diri yakan bir toplumdan, cennetin anaların ayağının altında olduğuna inanan toplumlar doğmuştur. İslam'la birlikte kadınlarımızın iyileşen toplum içerisindeki konumu zamanla örf ve adetlerden kaynaklanan bazı yanlış uygulamalara da maruz kalmıştır. Cumhuriyet’le birlikte kadınlarımızın lehine yasal düzenlemelerle çeşitli haklar verilmiş ama yeterli olmamıştır. İşte bu noktada AK Parti olarak Türkiye'nin her alanda gelişmesi ve kalkınması için çalışırken, kadınlarımızın hem kişisel hakları hem de toplum içerisindeki konumunu iyileştiren, sosyal, kültürel ve ekonomik birçok düzenleme yapılmıştır” ifadesini kullandı.

Düzenlenen program yenilen yemeğin ardından halk oyunları gösterisi ve AK Partili kadınların oyunlarıyla tamamladı.

MART 2012