Tekirdağ Kadın Kollarından Kılıçdaroğlu’na tepki

AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Çarşı Postane önünde yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

<span 1.6;"="">AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal'ın açıklaması şu şekilde:

AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları olarak, 25 Ağustos 2015 Salı günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Binası önünde yine bu şekilde toplanarak bir basın açıklaması yapmıştık. Bugün 6 Nisan 2016 Çarşamba. Bir yıl geçmeden yine benzer bir gerekçeyle bir aradayız. O zamanki bir araya gelme gerekçemiz, CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişinin 87. yıl dönümü kutlamalarında Atatürk’ü temsili olarak canlandıran Gökhan Akyüz’ün tören esnasında sarf ettiği küfür ve hakaret içeren sözlerine kadınlar olarak tepki göstermek içindi. O gün biz Tekirdağlı kadınlar, küfre ve hakarete karşı sesimizi yükselttik ve küfürlü ağızlara gereken dersi verdik.

Bugün yine kadınlar olarak benzer bir hayâsızlığa, hakarete ve kadın düşmanlığına tepki vereceğiz. Bu defa muhatabımız; ülkemizin Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. 5 Nisan 2016 Salı günü Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Hükümetimizin Kadın Bakanlarından Sayın Sema Ramazanoğlu’nu hedef seçerek hayâsızlık içeren bir cümle kullanmıştır. Hiç kimsenin ağzına yakışmayacak o cümleyi, size dağıtacağımız yazılı dokümanda sadece kayıtlara geçmek not ettik, şimdi tekrar etmiyoruz.
Böyle hayâsız bir ifade, bir siyasetçiye yakışmadığı, bir insanın ağzına da yakışmaz. Bir insanın ağzına nasıl yakışmıyorsa bir insana da söylenemez.Böylesine utanç verici bir ifade kullanmasından ötürü CHP Genel Başkanına biz, Tekirdağlı kadınlar olarak sözü uzatmadan açıkça tepkimizi dile getiriyoruz. Diyoruz ki;
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, DÜNYANIN TÜM KADINLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİ VE ARTIK KADINLARIN ADINI AĞZINA ALMAMALI.
Biz bu açıklamadan önce, Kemal Kılıçdaroğlu’na, yanına acı biber de ekleyerek PTT’den bir protesto telgrafı gönderdik. Kılıçdaroğlu’nun eşinin hepimiz adına o acı biberi Kemal Beyin ağzına sürmesini ve onu böyle sözlerden men etmesini diliyoruz. O ağzı alınmayacak sözlerini Tekirdağlı, Trakyalı tüm kadınlara adına protesto ediyoruz. Başta CHP’li kadınlar olmak üzere ülkemizin tüm kadınlarını Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini protestoya davet ediyoruz.