TEKİRDAĞ KADIN KOLLARI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÇAYI…

Tekirdağ – AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ticaret ve Sanayi odasında Pazar günü çay düzenledi. Aile Mahkemelerine, devlet memurları kanunundaki düzenlemelere, sosyal güvenlik reformu ve iş kanunundaki değişikliklere değindi. Ayrıca kadının siyasetteki varlığının AK Parti iktidarı ile yepyeni bir çehreye kavuştuğunu 2007 Genel seçimleri sonrası meclisteki kadın temsil oranının Cumhuriyetten bu yana ilk defa % 9.4’e çıktığını ifade etti. Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Koncagül ise yaptığı konuşmada kadın olmanın toplumsal ve kişisel zorluklarını anlattıktan sonra; kadınların ülke yönetiminde, derneklerde, vakıflarda, demokratik kitle örgütlerinde ve özellikle siyasette yer alması gerektiğini söyledi. Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Tekirdağ İl Kadın Kollarının hazırlamış olduğu çay programı, yemek, yarışmalar, eğlence ve çekilişlerle akşam saatlerine kadar devam etti.

11 Mart 2010