TRABZON KADIN KOLLARI’NDAN YAŞLI ZİYARETLERİ

TRABZON - AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aslıhan Bezirganoğlu Temren, Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe ve Mahalle Teşkilatları,  Yaşlılar Haftası münasebetiyle önceden yerleri belirlenen yaşlıları ziyaret etti, hediyeler dağıttı.

Ekim ayı sonuna kadar 750’e yakın yaşlımıza ulaşmayı hedefleyen Temren çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti.” Yaşlılarımıza yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlerin de aslında biraz daha yaşlanıyor olduğumuzu hatırlatıyor. Bu süreçte daha da olgunlaştığımızı, kaybettiklerimizi, kazandıklarımızı fark etmiş oluyoruz.

Ülkemizde yapılan son nüfus sayımında, yaşlı nüfus oranımızın sürekli arttığı görülmektedir. Öyle ki artmakta olan yaşlı nüfusumuza, ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını daha iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapmak sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda; İlk defa AK Partimizin İktidarı boyunca bakıma muhtaç yaşlı insanımız için Evde bakım ücreti uygulaması getirilerek, hem yaşlılarımızın sağlıklı bakımı sağlanmış, hem de evdeki yaşlısına bakmak zorunda olduğu için çalışamayan ailelerimize gelir sağlanmış oldu. Gerçekleştirilen Sağlık Reformlarıyla da yaşlılarımız poliklinik ve tedavi hizmetlerinde eskiye nazaran çok daha iyi şartlarda yararlanmakta ilaçların ada kolayca ulaşabilmektedir. Ayrıca sürekli kullanmış oldukları ilaçları raporla kolayca alabilmektedirler. Maddi durumu yetersiz olan yaşlılarımıza da 65 yaş Maaşı bağlanmakta, böylelikle bir kısım ihtiyaçların karşılanması sağlanmaktadır.  12 Eylül 2010’da yapılan Referandum oylamasında, yeni Anayasa maddelerinde yer alan ve yaşlılarımıza yönelik “ Pozitif Ayrımcılık” sağlayan düzenleme ile yaşlılarımız için yeni iyileştirme çalışmalarının önü açılmış olduğu görülmektedir.”dedi.

Ekim 2010