Tüm kadınlara kapımız sonuna kadar açıktır

AK Parti Van İl Başkanlığı Kadın Kolları Heyeti, Anadolu Konteyner kentte yaşayan kadınlarla bir araya geldi.

Hükümetin kadınlara yönelik çalışmalarını anlatan AK Parti heyeti, kadınların da konteyner kentte yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Avukat Nahide Hakan kadınlara hem anayasada hem de uygulamada pozitif ayrımcılık sağlandığını dile getirerek, Başbakan Erdoğan'ın da kadınların hak ettiği yaşam düzeyine kavuşturulmasını önemsediğini dile getirdi.

Hakan, kadınlarla yaptığı görüşmede şunları söyledi:

''Resmi nikahlıyken eşi vefat eden ve hiçbir güvencesi olmayan kadınlara iki ayda bir 500 lira maaş bağlandı. Mikrokredi uygulamasıyla kadınların iş yaşamına katılmaları ve gelir elde etmeleri desteklendi. Evli çiftlerin genel sağlık sigortası kapsamında, tüp bebek tedavisinden ücretsiz yararlanmalarına imkan getirildi. Kadına şiddet sorununu önleyici ve kadınları koruyan yasal haklar titizlikle hayata geçirildi. Alo 183 hattı da bunun için kuruldu. Evlerinde yaptıkları örgü, dantel, dokuma gibi ürünleri satarak gelir elde eden kadınlar, 15 günlük prim ödeyerek 30 gün sigortalı olma imkanına kavuşturuldu. Kadın kolları olarak, tüm kadınlara kapımız sonuna kadar açıktır. Her sorunlarında yanlarında olacağız.''

Konuşmanın ardından konteyner kentte yaşayan kadınlar, AK Parti heyetine sorunlarını anlattı.