“Türkiye, mazlum coğrafyalarda kadınların kalkınmasını sağlamak için gayret edecek”

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, TİKA'nın desteğiyle Hartum'daki Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi bünyesindeki tekstil atölyesinin açılışı için düzenlenen törende konuştu.

Atölyedeki makinenin başına geçerek dikiş diken Çam, kursiyerlere uygulamalı kısa eğitim verdi.

"Türkiye, her noktada Afrika’ya uzanan el olacak"

Çam, atölyenin eğitim sonrası iş bulma imkanı sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Konfeksiyon bölümünde birçok kadınla tanışma imkanım oldu. Bu arkadaşlarımız, kendi ayakları üzerinde durmak, ekonomiye ve aile bütçesine katkı vermek için eğitim görüyor. Merkez, eğitimcilerin eğitimi üzerine çalışmalar yürütüyor. Konfeksiyon, makine ve otelcilik alanında eğitim verenlerin kadın olduğunu öğrenmek bizleri mutlu etti."

Çam, Türkiye’den getirilen profesyonel makinelerin önemine dikkat çekerek, atölyede Sudan'a yönelik bazı kıyafetlerin dikilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Sudan’a böylesine güzel bir atölyeyi Türkiye’nin kazandırmış olmasının önemli olduğunu vurgulayan Çam, "Bu yapılanlar Türkiye’nin Afrika’ya verdiği değeri gösteriyor. Türkiye, her noktada Afrika’ya uzanan el olacak, mazlum coğrafyalarda kadınların kalkınmasını sağlamak için gayret edecek.” ifadesini kullandı.