VAN’DA YARDIMLAR KADIN ELİ İLE DAĞITILIYOR

VAN – AK PARTİ Van Kadın Kolları Hayırsever işadamları tarafından gönderilen yardım malzemeleri Depremze vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Van’da meydana gelen depremlerden dolayı, hayırsever işadamları Van’ı unutmadı. Gerekli malzemeleri göndermeye devam ediyorlar.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na gönderilen çocuk ve kadın hijyenik malzemeleri depremzede vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Hayırsever işadamları tarafından gönderilen yardım malzemeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan ve bazı yönetici kadınlar tarafından daha önce tespit edilen vatandaşlara teslim ediliyor.

Gündüz adres tespitini yaptıklarını ve akşam saatlerinde ise yardım malzemelerini dağıttıklarını belirten AK Parti Kadın kolları Başkanı Av.Nahide Hakan; “Kadın kolları olarak belirli kişiler aracılığıyla çocuklu aileleri tespit ediyoruz. Adreslerini net olarak öğreniyoruz, kimse zor durumda kalmasın diye akşam saatlerinde ise yardımları kendilerine ulaştırıyoruz.

Zengin fakir ayırımı yapmaksızın isimleri bize ulaşan herkese yardım malzemelerini ulaştırmaya çalışıyoruz. Bize göre deprem gibi afet durumlarında parti ayırımını asla olmaz.

Depremin ilk gününden itibaren kendi sorunlarımızı unutmuş, tamamıyla vatandaşlarımızın sorunları ile ilgileniyoruz” diyen Başkan Av. Nahide Hakan, gördükleri bazı olaylar karşısında gözyaşlarına sahip olamadıklarını belirterek; “Gittiğimiz bazı çadırlarda öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki, duygulanmamak mümkün değil.

Felçli genç kızlar, yatağa mahkum olmuş gencecik bedenler, kocasını kaybetmiş genç ve masum kadınlar… Sorunları dinledikçe kendi sorunlarımızı tamamıyla unutuyoruz.

Daha önce doğalgazlı ve lüks evlerde oturanlar şimdi bir çadıra muhtaç kalmışlar. Yaşanan depremler hepimiz derinde üzmüştür.

Ümit ediyorum biz ülke olarak bunun üstesinden geleceğiz ve Allah izin verirse en az zararla depremi atlatacağız. Hayırsever insanlarımızın sayısı halen çok fazla, hayırsever işadamlarımızın gönderdiği malzemeleri, Vanlı kardeşlerimize ulaştırmak ise bizim en tabi görevimizdir. Bizler daha çok ara sokaklarda kalan ve çadır kentlere gidemeyen vatandaşlarımıza yardım malzemelerini veriyoruz. Halkımız çok temiz kalpli ve hepsi birbirinden değerli insanlardır. Çadırda yaşamalarına rağmen, bizleri ikramsız göndermek istemiyorlar” diyen Hakan,  malzemeler geldikçe kar kış demeden, vatandaşlara ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ARALIK 2011