YALOVA KADIN KOLLARI’NDAN HUZUR EVİ’NE ZİYARET…

Yalova - AK Parti Yalova İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, Yalova Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ettiler. İl Kadın Kolları Başkanı Meliha Akyol ve Yönetim Kurulu üyeleri, huzurevi ziyaretinde yaşlılarla bol bol sohbet ederek onların sıkıntılarını dinlendi. Ziyarette, huzurevinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk öğretmenlerinden olan 94 yaşındaki Fatma Uçar ile sohbet eden İl Kadın Kolları üyeleri, ‘yaşayan tarih’ ten anılarını dinledi. 1936’da İlköğretim okulundan mezun olduğunu dile getiren Uçar, uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olduğunu söyledi. Daha sonra Yalova’ya yerleştiğini ve 15 yıldır huzurevinde yaşadığını ifade eden Uçar, anılarını anlatırken yeniden öğretmenlik yaptığını yıllara döndü. Uçar ziyaretten dolayı AK Parti Kadın Kolları üyelerine teşekkür etti. Tek tek tüm odalardaki huzurevi sakinlerini gezen AK Partili kadınlar, yaşlılara ziyaretlerini daha sık yapacakları sözünü verdi.

2 Kasım 2009