Hasret Yavuz Hasret Yavuz

1965 yılında doğdu. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğretimini Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Özel Okulları’nda tamamladı. 1989 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
S.B Ankara Hastanesi ve A.B.D Kaliforniya Üniversitesi'nde Radyoloji-Radyodiagnostik ihtisasını yaptı.

Uzman Tıp Doktoru olan Yavuz'un İşyeri Hekimliği, Aile Hekimliği ve Pnömokonyoz Okuyuculuğu sertifikaları bulunmaktadır.  S.B Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi ve T.B.M.M Hastanesi’nde Radyoloji Uzmanı olarak görev yaptı.  Ayrıca kendine ait Özel Görüntüleme ve Kalp Merkezi'nde 12 yıl idareci ve hekim olarak çalıştı.

Mesleki alanda çok sayıda dernek üyeliği de bulunan Yavuz'un mesleki, siyasi ve sosyal konularda yazılmış pek çok makale, araştırma ve projesi bulunmaktadır.

2012 yılında Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3.olağan kongresi ile MKYK üyesi olarak başladığı görevini; Teşkilat Başkan Yardımcılığı 4.bölge koordinatörü olarak yürüttü. 2014 yılı kasım ayı itibarıyla Ak Parti Genel Merkez Kadın Kollarında Meclis Koordinatörlüğü ve

Teşkilat Başkan Yardımcılığı 3. bölge koordinatörlüğü görevlerini aldı.

05.12.2015 tarihinde yapılan Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları 4.Olağan Kongresinde tekrar MKYK üyesi olarak seçildi.

İleri düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Yavuz, evli ve iki çocuk annesidir.