Gerçek Tekin Gerçek Tekin

Diyarbakır, Kulp ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümünü okudu.1993 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren ortağı olduğu şirkette Genel Müdür olarak çalışmaktadır.

Ticari çalışmalarının yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Tekin, mesleki ve sosyal alanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Kadın Girişimciler Üyeliği, İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi Yönetimi ve İzmir Ticaret Odası Kadın Konseyi Üyeliklerinde bulundu.

Tekin, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Tanıtım ve Medya Birim Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezinde Bölge Başkanlığı ve Program sorumluluğu görevlerini yerine getirdi.

İyi düzeyde İngilizce ve Kürtçe dillerini bilen Tekin, başlangıç seviyesinde Japonca bilmektedir.