Seda Gören Bölük Seda Gören Bölük

1983, İstanbul doğumludur. Aslen Erzincan, Kemaliyeli’dir.

Lise öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesinde, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitiminin bir kısmını Fransa’nın Lille şehrinde, Siyasal Bilimler Enstitüsünde; Yüksek Lisansını ise Avrupa Komisyonu Jean Monnet programı bursiyeri olarak Strasbourg Robert Schuman Üniversitesi Siyasal Bilimler Enstitüsü, Avrupa Politikaları bölümünde “Ak Parti’nin AB Politikası ve Dış Politika Ekibi incelemesi” konulu teziyle tamamlamıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Doktora programına devam etmektedir.

Siyasi hayatına 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi olarak başlamıştır. 2009-2014 yılları arasında Belediye Encümen üyesi ve Sosyal Projelerden sorumlu Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca 2009 ve 2011 yılları arasında Ak Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev almış, en son 2015 yılı içerisinde İlaç, Eczacılık, Sağlık, Bilim ve Teknolojileri (İVEK) vakfının kuruluş çalışmalarında yer almıştır.

Çok İyi derecede Fransızca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Evlidir.