Sevda Tığ Sevda Tığ

1973 Bayburt doğumlu, Zonguldak'ta ikamet etmekte olup, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı okudu. 2006 yılı AK Parti il kadın kolları yönetim kurulu üyesi, ardından Tanıtım Medya Başkanlığı, sonra Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi aldı. Gönüllü kuruluşlarda, Kadın kolları (İKADDER), Kadın Demokrasi Derneği (KADEM), (ÇAĞRI) derneği yönetim kurulu üyesi aynı zamanda gençlik yapılanmasında aktif olarak görev aldı.

Sosyal yapılanmada;

Uluslararası öğrencilerin uyum süreci içerisindeki kaynaşma programlarına öncülük yaptı. Aynı zamanda mültecilerin yerleşimindeki Ensar Dayanışmasına rehberlik etti. Ulus ve Uluslararası bir çok eğitim seminerlerine ve çalıştaylarına katıldı. Kadın ve Aile üzerine söyleşi ve sunum içerikli programlar yaptı.

Tığ evli ve üç çocuk annesidir.