Yasemin Batur Yasemin Batur

1972 Düzce doğumlu. İlk orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu.

1992-1998 Yılları arasında Refah Partisi Fatih İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı yaptı. 1998-2002 Yılları arasında MGV (Milli Gençlik Vakfı) Kadın Kolları üyesi olarak çalışmalarda bulundu. 2008-2010 Yılları arasında AKk Parti Arnavutköy İlçe Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı yaptı.

2009 -2014 döneminde AK Parti Arnavutköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 2009- 2011 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın sorunları Komisyon başkanlığı yaptı.

2009-2014 yılları arasında Marmara Belediyeler Birliği Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 2009 yılından bugüne kadar Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği yapmakta. 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde tekrar Arnavutköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda çalışmalarda aktif olarak görev aldı. Arnavutköy Rumeli ve Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği (RUBADER) ve Arnavutköy Trabzonlular Derneği Üyesi.

Evli, 4 çocuk annesi.