19 Nisan 2014 Basın Raporu

GÜNDEM / 19 Nisan 2014

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması törenine katılacak. (İstanbul/14.00)

2- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tayyare Kültür Merkezi'nde, "Uzaktaki Yakin: Uluslararası Hazreti Üftade Sempozyumu"nun açılış törenine katılacak, Büyükşehir ile Osmangazi, Yıldırım, Gemlik ve Orhangazi ilçe belediye başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Bursa/10.00-16.30)

3- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Boğaziçili Yöneticiler Vakfı-Özgün Yönetim Uygulamaları 2014 Zirvesi"ne katılacak. (İstanbul/09.30)

4- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yedi Güzel Adam" dizisinin Mehmet Akif Kültür Merkezi'ndeki gala gösterimine katılacak. (Kahramanmaraş/18.00)

5- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşmesinin ardından, TİKA tarafından restorasyonu yaptırılan Kruja Murat Bey Camisi'nin açılışına katılacak ve Preza Kale Camisi'ni ziyaret edecek.

6- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katılacak. (Antalya/09.00)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, resmi ziyaret için Katar'a gidecek.

8- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret edecek, sergi açılışına katılacak, esnaf ziyaretleri yapacak, Diyanet İşleri Başkanlık heyeti ile yemekte bir araya gelecek ve Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılacak.  (Erzurum/10.30/11.30/14.00/15.00/17.30/19.30)

9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da incelemelerde bulunacak. (Batman/11.00)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 81 ilin sağlık ve halk sağlığı müdürleri ile kamu hastane birliği genel sekreterlerinin katılımıyla The Green Park Pendik Otel'de gerçekleştirilecek koordinasyon, değerlendirme ve planlama toplantısına katılacak. (İstanbul/09.30)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil toplum toplum kuruluşları ile Ramada Otel'de bir araya gelecek, partisinin il başkanlığında düzenlenen Daraltılmış İstişare Toplantısı ile Danışma Toplantısı'na katılacak.

- Dedekorkut Parkı'ndaki yemeğe katılacak Kurtulmuş, belediye ile valiliği ziyaret edecek, Battal Gazi Ulu Cami'yi gezecek, Belediyenin konferans salonunda "Yeryüzü Doktorları" ile buluşacak ve Yeşilyurt gençlik kollarının spor salonunda düzenlediği programda yer alacak.

(Malatya/09.30/11.00/13.30/15.30/16.30/17.00/18.00/19.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

19 NİSAN 2014 CUMARTESİ GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM

GÜL: SİYASET PLANIM YOK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ben devletin bütün kademelerinde devletimize hizmet ettim ve büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim, bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya organlarında kendisi ve ailesine karşı yapılan temel insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

'BÖLGE İDARE MAHKEMESİ SON SBS'Yİ İPTAL ETTİ'

2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara 18. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. MEB Müsteşarı Tekin, mahkemenin SBS kararına ilişkin "Herhangi bir değişiklik, farklılık söz konusu değil. Bugünkü karar, yürütmeyi durdurmanın nihai kararı" dedi.

EKONOMİ

PİYASALAR
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günün tamamında 85 puan düşüşle 73.476 puandan tamamladı. Hisse senetleri günlük ortalama yüzde 0,12 değer kaybetti. İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 2,1310 lira, avronun satış fiyatı 2,9450 lira oldu. Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören gösterge kâğıdı 24 Şubat 2016 vadeli tahvilin, bileşik faizi önceki kapanışa göre 0,03 puan artarak 9,70'den kapandı. Bu tahvilin basit getirisi yüzde 9,48 oldu. Bu tahvilin, aynı gün valörlü işlemlerinin önceki kapanışında basit getirisi yüzde 9,67 bileşik getirisi yüzde 9,45 olmuştu.

DÜNYA

"BU YALNIZCA BİR BAŞLANGIÇ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre'de üzerinde uzlaşmaya varılan anlaşmanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde başarısız olması durumunda ABD'nin Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulamaktan başka seçimi olmayacağını söyledi.

'YÖNETİM GİDENE KADAR BURADAYIZ'

Ukrayna'daki krizin aşılması için Cenevre'de varılan anlaşma, ülkenin doğusunda işgali sürdüren Rusya yanlılarını memnun etmedi. Kamu binalarını işgal eden Rusya yanlıları, Kiev yönetiminin istifa etmesini şart koştu.

REFERANDUMA İZİN VERMEYECEĞİZ

"Tansiyonu düşürmek ve Rusya yanlılarıyla görüşmek" üzere kamu binalarının işgal altında olduğu ülkenin doğusuna gelen devlet başkanı adayı Timoşenko, bölgede referanduma karşı olduğunu ve bunu engelleyeceklerini söyledi.

YAZILI BASIN ÖZETLERİ

Yeni Şafak’ın bazı haber başlıkları:

AYM TERSKÖŞE

Hukuki süreç bitmeden Twitter'ın engellenmesini bireysel hak ihlali sayan AYM'nin hukuk skandalı en üst seviyede önüne geldi. Başbakan, sitedeki yayınlarla haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle AYM'ye başvurdu. Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu 60 maddelik dilekçede, kendisi ve ailesine karşı ses kayıtları ve mesajlarla yapılan insan hakkı ihlallerinin engellenmesine yönelik yargı kararlarının uygulanamadığı vurgulandı. AYM'nin önceki kararı hatırlatılarak, iç hukuk yolları tüketilmeden başvurunun işleme konması istendi. Emre Uslu, Önder Aytaç, İsmail Saymaz ve Mehmet Baransu'nun hesaplarında söz konusu kayıtları ve mesajları yayınlayıp paylaştığı belirtilen dilekçede, mahkeme kararları uygulanmadığı için hak ihlalinin devam ettiği anlatıldı. Yargı kararlarına güveninin zedelenmesinden kaynaklanan zarara karşılık 50 bin lira manevi tazminat istendi.

CHP’de cemaat isyanı

Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde CHP'yi Gülen grubuna tes lim etmesi partiyi böldü. Vekillerin ardından Baykal'ın da aralarında bulunduğu partinin ağır topları isyan bayrağı açtı: Başarısızlığın hesabı sorulmalı, GÜLEN FATURASI AĞIR ? Birgül Ayman Güler, cemaatle birlikte hareket edilmesini . sert sözlerle eleştirirken Emine Ülker Tarhan "Başarısızlığın hesabı sorulmalı" dedi.

NE OLDUĞUMUZ BELLİ DEĞİL

Deniz Baykal ise 4 yıl sonra muhalefet bayrağını açtı. Uyarılarına rağmen yanlışın bile bile yapıldığını söyledi. Muharrem İnce de partinin MHP ve BDP'ye benzediğini söyledi.

‘Türkiye katkıya hazır'

Ukrayna krizi nedeniyle Cenevre'de yapılan toplantıya ilişkin uzlaşılan bildiriyi olumlu olarak değerlendiren Dışişleri Bakam Davutoğlu, çözüme için katkıda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti. Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, bildirideki en önemli unsurlardan birisinin AGİT gözlem misyonuna yapılan atıf ve bu konuda tarafların mutabakata varmasının olduğunu vurguladı. AGİT gözlem misyonunun başında Ertuğrul Apakan'ın bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, bunun aslında Türk diplomasisine duyular güvenin bir yansıması olduğuna dikkati çekti. Davutoğlu, "Taraflarla çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu kriz aşılır ve Karadeniz Bölgesindeki soğuk savaş döneminde oluşturulmuş olan istikrar ve güvenlik havzası korunmuş olur. Türkiye bu konuda yapılan her türlü girişimi desteklemektedir" dedi.

Sabah’ın bazı haber başlıkları:

GÜL: Gelecekte siyaset planım yok

Görev süresini doldurana kadar bütün illeri ziyaret etmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Abdullah "Gül, dün de 77'nci il Kütahya'da ilk kez önümüzdeki döneme ilişkin fikir belirterek "Gelecekle ilgili siyaset planım yok" dedi. Kütahya Valiliği önünde halka hitap eden Gül, daha sonra valilikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan Erdoğan'la ne zaman görüşeceği ve Başbakan'ın "Köşk'e çıkarsam tam yetki kullanacağım" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine konuya ilişkin ilk kez konuşarak şunları söyledi: "Ben bu cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin gayet nezih neticeleneceğine inanıyorum. Çünkü eskiden yaşadığımız krizler, tartışmalar, olmayacak. Bir belirsizlik de söz konusu değil. Onun için 'ülkenin üzerine siyasi riskler yüklenmesin. Herkes işinde gücünde sakin olsun' diyorum. Diğer yandan tabii ki adaylar çıkacak. Bunlar da önümüzdeki günlerde belli olur. Sayın Başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda, bir araya gelip bunları konuşacağımızı, görüşeceğimizi zaten söyledik. Gördüğünüz gibi çeşitli istişareler ve temayül çalışmaları yapılıyor. Biz de bir araya geldiğimizde konuşup bunları neticelendireceğiz. Adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır. Görüyorum birçok tartışmalar ve spekülasyonlar oluyor. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum, birçok spekülasyonlar birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe bunlar daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır. Ama bunun da bilinmesini arzu ederim. Böyle bir planım yok."

Helalleşme yok hesabı sorulacak

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, paralel yapı ile mücadele konusunda da asla taviz verilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

DÜŞMANIN BİLE ŞEREFLİSİ OLSUN: Anadolu'da 'Allah, düşmanın bile şereflisini versin' denilir. Öyle rakiplerle, muarızlarla mücadele ettik ki maalesef şeref yoksunuydular. İşte biz her yönden böyle namertçe saldırıya maruz kaldık.

ONURSUZCA SALDIRDILAR: Bir balkon konuşması yapalım, bütün olanları, o ahlak dışı saldırıları, namertlikleri, alçaklıkları unutalım, üzerine bir çizgi çekelim istediler. 30 Mart öncesinde yapılanlar öyle kolayca unutulacak, üzeri çizilecek, affedilecek şeyler değildi. Bunların hesabı sorulacak.

MİLLET HESAP SORMAMIZI İSTİYOR: Paralel yapının devlete yönelik saldırılarının hesabı mutlaka sorulacak. Milletimiz de zaten bizden bunu istedi. 30 Mart'ta milletimiz ortaya koyduğumuz planlarımız, projelerimiz, vizyonumuz kadar işte bu Türkiye düşmanlarından hesap sormamız için de bizlere yetki verdi.

YARGI YASAMA YÜRÜTME ÜZERİNDE DEĞİL: Adana'da bir nöbetçi mahkeme ayarlanıyor, verilen karara bakın. Tutuksuz yargılanmak üzere emniyet mensupları serbest bırakılıyor. Eleştiri aldıktan sonra da kalkıyor, bizleri de kastederek yaptığı açıklamaya bakın. 'Yargı mensubu sokağa çıkıp konuşmaz, yargı mensubu kararlarıyla konuşur.' Bunların önce haddini bilmesi lazım. Yasamanın yürütmenin tamamen üstünde, 'varsa yoksa benim' diyeceksin. Yok böyle bir şey.

CHP'NİN ÖRGÜTLE İŞBİRLİĞİ UNUTULMAZ: Muhalefet partileri hiçbir şey yaşanmamış gibi davranıyor. Hiç kusura bakmasınlar, o yapılanların üzeri örtülemez, o yapılanlar unutulamaz. CHP genel müdürünün, Türkiye düşmanı o hain örgütle yaptığı işbirliği ve ittifakı inanın biz unutsak da millet unutmaz, tarih asla unutmaz. Ankara caddelerinde CHP genel müdürünün yaptığı bozkurt işareti hafızalardan silinmez.

MALEZYA BAŞBAKANI GELDİ: Ne diyordu bu CHP genel müdürü, MHP Genel Başkanı, 'Başbakan kaçacak. Başbakan Malezya'ya gidecek, Sudan'a gidecek.' Ne oldu? Dün akşam, Malezya Başbakanı buradaydı, beraber yemek yedik. Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bunlar ne kadar çok kaybederlerse koltuklarını o kadar çok sağlama alıyor. Bunlarda kaybeden terfi ediyor.

Genç girişimcilere üçlü destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan genç girişimcilere üçlü destek müjdesi geldi. Bakan Işık, "Girişimcilere teknoloji geliştirme bölgelerinde daha uygun şartlarda yer vereceğiz. Ayrıca sigorta primlerinde yüzde 50 indirim, gelir vergisinde stopaj desteği de sunacağız" dedi. Işık, gençlerdeki girişimcilik ruhunun, 2023 hedeflerine ulaşmada en önemli güç olduğunu ifade etti.

Akşam’ın bazı haber başlıkları:

BARAJSIZ DEMOKRASi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta ortasında milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının ardından dün de AK Parti Genel Merkezi'nde, il ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarıyla farklı bir boyut kazanan Köşk seçimleriyle ilgili ise "kaosa mahal verilmeyeceğini" vurguladı. Erdoğan, satır başlarıyla şu mesajları verdi:

ADAYLIK SİNYALİNİ VERDİ

Ne seçimlere kadar ne de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Türkiye'nin, Türkiye ekonomisinin, demokrasinin, huzur ve kardeşlik ikliminin en küçük bir zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu işi ne kadar suhuletle, ne kadar pürüzsüz neticelendirirsek geleceğe de öyle bir miras bırakırız, inşallah geçmişin acı hatıralarım, bütün bunları unutturacak, demokrasi şölenine çevirecek bir şekilde bunu da sona erdireceğiz. Dar bölge, şu anda bizim gündemimizdedir. Muhalefet bir yandan 'Barajlar azaltılsın' diyor, 'Hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Simülasyonlar, vesaireler bittikten sonra 'dar bölge' sistemini Meclis'e getirebiliriz.

Kirli propagandadan paralel subaylar çıktı

AK Parti hükümeti'ni yıkmak için 17 Aralık darbe sürecini başlatan paralel yapının emniyet ve yargı ayakları bir bir ortaya çıkarılırken, TSK içindeki yapısı da mercek altına alındı. Genelkurmay dahil bütün TSK birimlerine yoğun biçimde sızan paralel yapının, uzun süredir sosyal medya üzerinden hükümet aleyhine yapılan yayınların da arkasında olduğu ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin telefon görüşmeleri olduğu iddia edilen tapeler dahil birçok illegal ve yalan yayının yapıldığı 'başçalan' twitter adresini de TSK içindeki paralelcilerin kurup yönettiği belirlendi.

'Yasak yok ama Taksim olmaz

İçişleri Bakanı Efkarı Ala, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamakta ısrar eden sendika ve sivil örgütlerine Taksim'de kutlamaların olmayacağını bir kez daha hatırlattı ve İstanbul'daki Yenikapı, Maltepe çeşme'yi adres gösterdi. Ala arı söyledi: "Taksim kutlama eri değil. Biz, 1 Mayıs'ın huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasını istiyoruz. Burada tek birinin ya da sendikanın ya da başka birkaç sendikanın talebiyle bütün vatandaşlarımıza sorun üretecek bir kararı istemek doğru değil. Bir yasaklama yok, bunun açıkça adını koyalım. Neden Yenikapı'ya gidilmiyor? 15 milyon insanın seyahat özgürlüğünü kısıtlamak zorunda kalıyoruz. Valiliğin, belirlediği bir yerde, huzur ve güven ortamı içinde kutlanmasını arzu ediyoruz."

Star’ın bazı haber başlıkları:

Akdoğan 27 Nisan e-muhtırasını tarihe not düştü

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın Tarihe Düşülen Notlar 2007-1, 27 Nisan Bildirisi ve Sürecin Perde Arkası, Tarihe Düşülen Notlar 2007-2 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Yaşananlar kitapları raflarda yerini aldı. Akdoğan, 27 Nisan bildirisinin yayınlandığı geceyi kitapta şöyle anlattı: "Erdoğan'ı ilk arayan, Ömer Çelik'ti. İlk alman karar, Abdullah Gül'ün cevap metni hazırlanması için değerlendirme toplantısı, Başbakan'nı da Genelkurmay Başkanı'yla telefon görüşmesi yapmasıydı. Dirayetli ve sert bir metin hazırlanması kararlaştırıldı. Metin üç kez değiştirildi. Çelik, Akdoğan,Akif Beki'nin redakte ettiği metnin açıklama yöntemi tartışıldı. Açıklama yapılacağı duyurulunca geceden bu yana telefon irtibatı kurulamayan Genelkurmay Başkanı'nın telefonla görüşme isteği bildirildi."

Haber Türk’ün bazı haber başlıkları:

Bozdağ: Daha etkin görev yapması için gücüne güç katacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, Meclis'ten geçen MİT Yasası ile ilgili soruya "Önemli değişikler öngörüyor. Türk Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hem içeride hem dışarıda daha etkin görev yapmasını sağlıyor ve gücüne güç katıyor. 'Hayırlı olsun' diyorum. Eleştirileri haksız ve yersiz buluyorum" yanıtını verdi. Bozdağ, daraltılmış bölge seçim sisteminin de Türkiye için hayırlı olacağını söyledi.

Davutoğlu: Sonucu sabırla bekleyin

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, makam odasında Suriye ile ilgili gerçekleşen "çok gizli" toplantının dinlenerek internette yayınlanmasıyla ilgili dikkatli bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Konuğu Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Davutoğlu, "Kamuoyunun sabırla beklemesini rica ediyorum. Dış etki de dahil, içeride olabilecek sızıntılar da dahil her ihtimal göz önüne alınarak son derece dikkatli bir çalışma yürütülüyor. Sorumluları bulunacak ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Milliyet’in bazı haber başlıkları:

TOKİ'ye yeni başkan atandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na Mehmet Ergün Turan atandı. Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken, onun yerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na Mehmet Ergün Turan atandı.

Türkiye GAZETESİ

Rusya ile indirim pazarlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı gaza Avrupa ülkelerinden daha fazla ödediğini belirterek önümüzdeki aylarda fiyat indirimi olacağını söyledi Yaptığı yatırımlarla enerjide dışa bağımlılığım her geçen gün azaltan Türkiye, elinin güçlenmesiyle enerji tedarik ettiği Rusya'dan da fiyat indirimi talebine hazırlanıyor. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 7. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Bakan Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakam Taner Yıldız, Rusya Federasyonu ile yapılan müzakereler ve anlaşmalar, önümüzdeki aylarda bir fiyat revizyonu doğmuyor. Biz bu konuyla ilgili taleplerimizi Rusya Federasyonu ve Gazprom yetkililerine ileteceğiz. Çünkü Avrupa ile aramızdaki makasın daralmış olmasına rağmen, hala fiyatla alakalı bir kısım revizyonların yapılabileceğine inanıyoruz. Bu hakkı bize yaptığımız anlaşma veriyor. Onlara dayanarak da kendileriyle her zaman olduğu gibi son derece samimi bir şekilde bu problemi çözeceğimiz kanaatindeyim. Biz şuanda maliyetlerimizin daha altında satıyoruz. Bu konuda vatandaşımızda sanayicimize yansıtmamak için çok ciddi gayret sarf ediyoruz. Maliyetlerimizin yüksek olduğu bütün kamuoyu tarafından da malum ama biz Rusya Federasyonu ile yapacağımız fiyat müzakerelerinde de tabi ki bu maliyette önemli rol oynayacağım hep beraber biliyoruz" ifadelerini kullandı.