176 yıllık tecrübe ile dünya markası PTT

Dönemimizde PTT‘nin çehresi tamamen değişti. Bir taraftan sektörü serbestleştirirken bir taraftan da 176 yıllık PTT’yi çağın gereklerine ve piyasa koşullarına uygun bir yapıya dönüştürme çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnsanımız artık teknolojiyle donatılmış modern PTT iş yerlerinden hizmet alıyor.

PTT; 40 bini aşkın personeli, 7 bine yakın hizmet aracı ve tamamı otomasyona açık 4.466 işyeri ile milletimizin ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışıyor.

Hiçbir bankanın bulunmadığı 1.480 yerleşim yerinde
sadece PTT hizmet veriyor.

PTT’de iş ve işlem çeşitliliği rekor düzeyde arttı. 371 kurum
ve kuruluş ile 529 ayrı iş ve işlem için protokol imzalandı.

PTT işyerlerimizde aylık 30 milyon işlem gerçekleştiriliyor.

Pttmatikler de artık bankamatikler gibi vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet veriyor.

Gişelerden verilen paralı posta hizmetlerini “Pttmatik”ler aracılığı ile insanımıza sunduk. Pttmatik sayısı 2.126’ya ulaştı.

Türkiye genelinde hiçbir banka ATM’sinin bulunmadığı toplam 142 noktada sadece Pttmatikler vatandaşlarımıza hizmet veriyor.

Bütün bu hizmetlerle birlikte Pttmatiklere Ortak ATM özelliği kazandırıldı.

e-Yazışma ve e-Tebligat projeleri Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sistemi
üzerinden faaliyete geçirildi. KEP üye sayısı 120 bini geçti

PTT, e-ticaret alanında her geçen gün hizmetlerini yenileyip geliştirerek dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye’nin ilk üç boyutlu alışveriş sitesi olan e-PttAVM, 2 milyon 500 binden fazla çeşit ürün ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyor.

Ülkemizin coğrafi konumundan kaynaklanan avantajını ve THY’nın tüm dünyadaki yaygın hizmet ağını kullanarak Bölgesel Lojistik HUB Merkezi olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren PTT, Uzak Doğu’dan toplanan e-ticaret gönderilerini ülkemiz üzerinden 3. ülkelere sevk ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

26. Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi, 20 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. 160 üye ülkeden yaklaşık 2.000 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, ülkemiz 2020 yılına kadar İdari Konsey Başkanlığını üstlendi. 4 yıl boyunca tüm dünyada İstanbul Stratejisi ifade edilecek.

Ayrıca Ülkemiz Posta İşletme Konsey Üyeliği ile e-Hizmetler/Pazar Araştırması Konsey Eşbaşkanlığına seçildi.

Söz konusu Kongre, UPU’nun ilk kâğıt dostu kongresi olarak tarihteki yerini aldı.

PTT ile 22 ülke arasında e-ticaret alanında ikili protokoller yapıldı.