Belediye Başkanlarımız

BAŞVURU FORMUNDA MEVCUTTUR.

ABDULALİM MÜMTAZ ÇOBAN

Ahlat

1969 Yılında Ahlat'ta dünyaya geldi.İlk,Orta ve Lise tahsilini Ahlat!ta tamamladı.Yurt dışında Kırgız Milli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.Aynı Üniversitede yüksek lisansını,Türkiye Manas ÜniversitsindeÖğretim görevliliği yaptı.Evli 2 Çocuk babası olan Çoban,Rusça ve İngilizce dışında Asya Türk Lehçelerinide konuşabiliyor.Çalışma hayatı boyunca sırasıyla şu görevlerde bulundu.Yabancı yatırımcı işletmelerin oluşumunu sağladığı ve hukuki hizmetlerini verdiği Hukuk ve Avukatlık Bürosu'nun (MADİ Hukuk Yönetim Kurul Başkanlığı yaptı)Manas Üniversitesi Maliye Bölümü ve Kırgız Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev aldı. Türkiye-Kırgızistan ve Kıbrıs üçlü ilişkilerini Devlet Düzeyinde yürüttü.Türk,Kırgız ve İşadamlarıBirliği Yönetim kurulu üyeliği,Hukuk müşavirliği ile yatırımlardan sorumlu olarak Kırgız Devleti bünyesinde,Türk-Kırgız İş Konseyi'nin Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu.Coca Cola,Türk Hava Yolları,Plastform,beta Şirketler grubu Mega Medya gibi dünya markası şirketlerin Hukuk Müşavirliği ve Danışmanlığını yaptı 2009 Yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen ÇOBAN Ahlat İlçesinde halen A K P Belediye Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

FETTAH AKSOY

Tatvan