Belediye Başkanlarımız

Büyükşehir Belediye Başkanı

MEVLÜT UYSAL

1966 yılında Antalya/Alanya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1997′den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap kurucu Site Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2001 yılında AK PARTİ Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’na getirildi ve bu görevini 2007 yılına kadar başarı ile sürdürdü. Bu görevinden 2007 milletvekili seçimlerinde ayrıldı. 1994 yılından buyana aktif siyasetin içinde yer alan Mevlüt Uysal, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Halen serbest avukatlık yapmakta olan Uysal evli ve dört çocuk babasıdır. Öğrencilik yıllarından itibaren ülke sorunları ile yakından ilgilendi. Üniversitede bir grup arkadaşıyla birlikte hukuk ve aktüalite konusunda kısıtlı imkanlarla çıkarmaya başladıkları dergi, üniversite sınırlarını aşan ilgi ile konusunda gündem oluşturacak bir etkiye ulaştı. Meslek hayatına atıldıktan sonra gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Sıcak Yuva Vakfı, Hukuki Araştırmalar Derneği gibi birçok vakıf ve dernekte kuruculuk ve yöneticilik yaptı. Ekip çalışmasına verdiği önemi mesleki hayatında da uyguladı ve 11 avukat arkadaşı ile birlikte kurdukları hukuk bürosunda ülke gündemini oluşturan birçok davanın savunmasını üslendi. Üniversite yıllarından itibaren siyasi çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren siyasi çalışmalarına bu çatı altında devam etti. 2001 yılında getirildiği Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini başarı ile üç dönem sürdürdü.

YÜCEL ÇELİKBİLEK

Beykoz

1951 yılında Kars’ta doğdu. 1956 yılından beri Beykoz’da oturuyor. Gümüşsuyu Fatin Hoca İlkokulu’nu, Beykoz Ortaokulu’nu, Kadıköy Ticaret Lisesi’ni, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile Mahalli İdareler Enstitüsü’nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mahalli idarelerle ilgili yüksek lisans çalışması yaptı. 1985 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyeti’nin, 2002–2004 yılları arasında başkanlığını üstlendi. Kurucu üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın da başkanlığını sürdürmektedir. 1989–1994 yılları arasında Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı yaptı. 1994 yılında Beykoz Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Görevde bulunduğu süre içerisinde Beykoz’un her köşesinde önemli hizmetlerin yapılmasının yanı sıra, borçsuz bir belediye devretti. 1999 yılından itibaren 10 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde Başkan Danışmanı ve Yerel Yönetimler Koordinatörü olarak görev yaptı. 15 seneyi aşkın yerel yönetim tecrübesiyle birçok başarılı projeye imza attı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kurucuları arasında yer aldı. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, halkın büyük teveccühüyle AK Parti'den Beykoz Belediye Başkanlığına seçildi

AHMET MİSBAH DEMİRCAN

Beyoğlu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun eski ailelerinden olan Demircan ailesine mensuptur. 1967 yılında Kasımpaşa'da doğmuştur, halen bu semtte ikamet etmektedir. İlköğrenimini Piyalepaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Bunun yanında Tunus ve İngiltere'de lisan kurslarına devam etti. Profesyonel iş yaşamına turizm sektöründe başladı ve pek çok farklı ülkede iş deneyimini artırdı. Turizmin çeşitli alanlarında tecrübe kazandıktan sonra aynı sektörde faaliyet gösteren özel bir şirkette yönetici oldu. Aktif politikaya, 2001 yılında Ak Parti'nin kuruluşuyla adım attı. Ak Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı olarak başladığı siyasi yaşamını, aynı partide İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Turizm Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak sürdürdü. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden 16. sıra milletvekili adayı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerde Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na AK Parti tarafından aday gösterildi ve seçimleri kazanarak Beyoğlu Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Gençlik yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer aldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nde (TÜRSAB) görevler üstlendi. Doğduğu ve büyüdüğü, İstanbul'un gözbebeği Beyoğlu'nda başarılı bir yönetim sergileyen Demircan, 29 Mart 2009 tarihli yerel seçimlerde yeniden aday gösterildi ve en yakın rakibinden %12 daha fazla oy alarak ikinci dönem Beyoğlu Belediye Başkanı oldu. Ferda Hanımla 1996'da evlenen Ahmet Misbah Demircan; Zeynep, Rana ve Neva'nın babasıdır.

REMZİ AYDIN

Eyüp

1965 yılında Eyüp’te doğdu. Eğitimini Eyüp’te tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında serbest avukatlığa başladı.

Öğrencilik yıllarından bu yana çeşitli dernek ve vakıflarda görev yaptı. 2000-2004 arasında Güreş Federasyonu Hukuk Kurulu üyeliğinde bulundu.

İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalı ve İ.Ü. Adli Tıp Enstitüsünde yüksek lisans çalışmalarında bulundu.

Türk Edebiyatı,Güreşimiz,Demokrasi ve Hukuk dergileri ve yerel Aydınses gazetesinde çeşitli konularda makale, deneme ve inceleme yazıları yayımlandı /yayımlanıyor.

Ticaret,icra ve ceza hukuku dallarında hukuk danışmanlığı yapmakta, kendine ait hukuk bürosunu yönetmektedir.

İngilizce bilmekte olup Sağlık Hukuku, Spor Hukuku ve Uzlaşmacılık meslek içi uzmanlık sertifikalarına sahiptir.

MBBB Yerel Yönetimler Akademisi mezunu olup evli ve iki çocuk babasıdır.

MUSTAFA DEMİR

Fatih

AKPARTI ISTANBUL KURUCU IL YÖNETIM KURULU ÜYESI AKPARTI ISTANBUL IL BAŞKAN YARDIMCILIĞI FATIH BELEDIYE BAŞKANLIĞI

HASAN TAHSİN USTA

Gaziosmanpaşa

HİLMİ TÜRKMEN

Üsküdar

1973 yılında Trabzon Şalpazarı'nda doğdu.İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon'da tamamladıktan sonra 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Askerlik görevini 1998 yılında kısa dönem olarak Diyarbakır 7.Kolordu Komutanlığında yaptı.8 yıl serbest Avukatlıktan sonra 2004 yılı mahalli idareler seçimlerinde AK PARTİ Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. 1990'dan itibaren Üsküdar'da ikamet eden Hilmi Türkmen çeşitli Sivil Toplum kurumlarında (hemşehri, mesleki dernekler) kurucu üyelik ve yöneticilik yaptı. Yürüyüş yapmaktan kitap okumaktan, TSM ve THM dinlemekten hoşlanan Türkmen evli ve 3 çocuk babasıdır.

MURAT AYDIN

Zeytinburnu

1960 yılında Giresun ili Piraziz ilçesi Bozat beldesinde doğdu. İlk ve ortakulunu Bozat'ta okudu. Daha sonra lise eğitimine devam etmek için İstanbul'a geldi. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde master yaptı. Buradan Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları konulu tezi vererek mezun oldu. Özel sektörde ve kamu sektöründe bir müddet çalıştıktan sonra tekstil sektöründe kendi işini kurdu. Siyasetle yakından ilgilendi. İstanbul'da farklı siyasi partilerin ilçe yönetimi, il yönetimi ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu 27 Mart 1994 seçimlerinde Zeytinburnu İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen AYDIN, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 seçimlerinde Ak Parti’nin İstanbul’daki en yüksek oy oranıyla arkasındaki destek %27’den %53’e çıktı. Murat AYDIN, Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra halen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanvekilliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. 1985 yılından itibaren fotoğraf sanatıyla yakından ilgilenmektedir. Zeytinburnu'nda oturan AYDIN, İngilizce bilmektedir. Bedriye hanım ile evli olup, Hatice ve Muhammed Tayyib’in babasıdır.

CAN TABAKOĞLU

Şile

FAZLI KILIÇ

Kağıthane

1958 Erzincan doğumludur. 1960 yılından beri Kağıthane'de ikamet etmektedir. İlk ve orta tahsilini Kağıthane'de tamamlamıştır. Beyoğlu Ticaret Lisesini ve İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde muhasebe denetim uzmanlığı programını tamamlamıştır. Yaklaşık 20 senedir Kağithane'de siyaset yapan KILIÇ, bu süre içerisinde siyasi partilerin bünyesinde mahalle teşkilatından, il yönetimine kadar değişik kademelerde çeşitli görevlerde bulunmuştur. İl Genel Meclisi Üyeliği grup başkanlığı yapmıştır. Ak Parti kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan KILIÇ, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilerek göreve başlamıştır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

TEMEL KARADENİZ

Küçükçekmece

1967 doğumlu, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunudur. Küçükçekmece ve Büyükşehir Meclis Üyeliği yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

SALİH KENAN ŞAHİN

Pendik

5 Eylül 1967´de Erzurum´da doğdu. Erzurum Lisesi'ni 1984 yılında, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1990´da tamamladı. SSK Amasya Suluova Dispanseri'nde pratisyen doktor olarak çalışma hayatına başladı. 1992´de Tıpta Uzmanlık Sınavında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon hastalıkları kliniğinde ihtisas yapmaya hak kazandı. Uzmanlık eğitimini 1996 tarihinde tamamladı. GYTE İşletme Yüksek Lisansı yaptı. İhtisas dönemi içinde birçok sosyal aktivite içinde yer aldı. Çeşitli vakıf ve derneklerde görevlerde bulundu. 1998 yılında Fazilet Partisi Pendik ilçe başkanlığı görevine atandı. Kasım 1999 olağan ilçe kongresinde tekrar seçildiği ilçe başkanlığı görevine askerlik nedeniyle ayrıldığı Haziran 2000´e kadar devam etti. 2001 yılında başladığı Pendik Belediyesi başkan danışmanlığı görevine 2004 Haziran'ına kadar devam etti. Ak Parti Pendik İlçe teşkilatı kuruluş çalışmalarına katıldı, İstanbul 1. Olağan Kongrede İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Seçildi. 2004 Yerel seçimlerinde Ak Parti Pendik Belediyesi Başkan Aday Adayı oldu. Haziran 2004´den Mart 2005´e kadar SSK Kartal Hastanesinde İntaniye Uzmanı olarak çalıştı. Nisan 2005 - Mayıs 2008 arasında SSK İstanbul Sağlık İşleri Bölge Müdürü olarak görev yaptı. SSK ve GSS yapılanmasında aktif görevler aldı. Mevzuat ve proje çalışmalarında görevlendirildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Pendik Belediye Başkanı oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

HASAN CAN

Ümraniye

ATİLA AYDINER

Bayrampaşa

1948 YILINDA ISTANBULDA DOĞDU. PERTEVNIYAL LISESI VE ISTANBUL ECZACILIK YÜKSEK OKULUNDA MEZUN OLDU. 1974 YILINDA BAYRAMPAŞA TUNA SPOR KULÜBÜNÜ KURARAK 4 YIL BAŞKANLIK YAPTI. 1980 YIINDA BAYRAMPAŞADA SERBEST ECZACILIĞA BAŞLADI. 1983-1993ARASI ISTANBUL ECZACILAR ODASI GENEL SEKRETERLIĞINI IFA ETTI. 1987-89 ARASI TUNA LISESI INGILIZCE ÖĞRETMENLIĞI YAPTI. 1983 REFAH PARTISI ISTANBUL IL BAŞKANLIĞININ AÇTIĞI MAHALLI IDARELER EĞITIM MERKEZINI BITIRDI. 1994-2004 ISTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI VE BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVINI ÜSTLENDI. 30 EKIM 2001 TARIHINDE AK PARTI BAYRAMPAŞA ILÇE TEŞKILATINI KURDUM. VE 8 MAYIS 2007 TARIHINE KADAR ILÇE BAŞKANLIĞI GÖREVINI YÜRÜTTÜM. 23. DÖNEM T.B.M.M. GENEL SEÇIMLERINDE ISTANBUL 2. BÖLGE 14. SIRA MILLETVEKILI ADAYI GÖSTERILDI. EVLI VE 3 ÇOCUK BABASI

LOKMAN ÇAĞIRICI

Bağcılar

[email protected] ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ:1965 Giresun Bulancak'ta doğdu. Yıldız Teknik  Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini bitirdikten sonra 1999 yılına kadar çeşitli yöneticilik ve  ticari faaliyetlerde bulundu.1990’dan 1999 yılına kadar çeşitli siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatlarında değişik görevlerde bulunan Lokman Çağırıcı 1999 yılı Mahalli İdareler seçiminde Fazilet Partisinden meclis üyesi oldu. Aynı zamanda Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 11 Mayıs 2007’ye kadar AK PARTİ meclis üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın, Milletvekilliği adaylığı için istifa etmesinin ardından, Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde 44 üyenin 40’ının oyunu alarak Bağcılar Belediye Başkanlığına seçildi.Lokman Çağırıcı Evli ve dört çocuk babasıdır.

ŞAKİR YÜCEL KARAMAN

Güngören

HÜSEYİN KESKİN

Sultanbeyli

1972 yılında Erzincan’da doğan Hüseyin Keskin, ortaokul ve liseyi İstanbul’da tamamladı, ardından Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında geldiği İstanbul’da uzun süre ticaretle uğraşan Keskin, 2002 yılında Ak Parti Sultanbeyli Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği ile siyasete başladı ve bu süre içinde Halkla İlişkiler Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevlerini yürüttü. 4 Mart 2006 yılında yapılan kongrede Ak Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’na seçildi. Başkanlığı döneminde yapılan 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde, Sultanbeyli ilçesi yüzde 67’lik oy oranıyla İstanbul genelinde birinci oldu ve ilçesi adına Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan birincilik ödülü aldı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İstanbul içinde en yüksek oy oranını alarak Ak Parti’den belediye başkanı seçildi. Sultanbeyli’de ikamet eden Keskin, evli ve 4 çocuk babası.

ŞADİ YAZICI

Tuzla

1971 yılı Erzurum doğumlu ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Halen Özel bir kliniğin işletmesini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası.

OSMAN DEVELİOĞLU

Bahçelievler

Osman DEVELİOĞLU - Bahçelievler Belediye Başkanı 1956 yılında İstanbul'un Kadırga semtinde doğdu. Aslen Kayserilidir. 1979 yılından beri ambalaj sanayiinde faaliyet göstermektedir. Tüm tahsil hayatı İstanbul'da geçti. Yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı. 1995-1999 seçimlerinde 3'üncü bölge milletvekili adaylığı, ilçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 1970 yılından beri sosyal aktivitelerin içinde yer alan Osman Develioğlu, pek çok sivil toplum örgütünde yönetici olarak görev yaptı. MÜSİAD, BASİAD, ÖNDER ve İstanbul Oluklu Mukavvacılar Derneği yönetim kurullarında yer alan Develioğlu, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti kuruluş çalışmalarında da bulunan Develioğlu, Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı görevine seçildiği 2004 ve 2009 yıllarından günümüze, bilgi, birikim ve tecrübesi ile Bahçelievler'e özlenen hizmeti sunmayı hedefleyen Develioğlu, sanayici ve iş adamıdır. Develioğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.

MEHMET TEVFİK GÖKSU

Esenler

AHMET HAŞİMİ BALTACI

Arnavutköy

YASİN KARTOĞLU

Başakşehir

YASİN KARTOĞLU 01.09.1977 KÜÇÜKÇEKMECE İLÇESİ NDE DOĞDUM.İLK ORTA VE LİSE EĞİTİMİMİ AYNI İLÇEDE YAPTIM.YÜKSEKÖĞRENİMİMİ MALATYA DA TAMAMLADIM.AK PARTİ KURUCU GENÇLİK KOLLARI ÜYESİYİM.KÜÇÜKÇEKMECE AK PARTİ TEŞKİLATINDA ÇEŞİTLİ BİRİMLERDE GÖREV ALDIM.

AHMET POYRAZ

Çekmeköy

1964 yılında, Rize’nin Çayeli ilçesinde doğmuştur.     İlk ve orta öğretimini Beyoğlu-Cihangir’de, liseyi Rize’de bitirmiştir. İşletme eğitimini de alarak öğrenim hayatını noktalamıştır.    Küçük yaştan itibaren ailesinin kurduğu ticari işletmelerde çalışmıştır. Bugün, cam sanayi, gıda ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren şirketlere sahiptir.     İş hayatının yanında toplumsal meselelerle ilgilenmeyi ihmal etmeyen Ahmet Poyraz, 2003 yılında Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak siyasi kariyerine başlamıştır.    İki dönem bu görevini başarıyla yürüten Poyraz, 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.    Evli olan Ahmet Poyraz, ilkokula, liseye ve üniversiteye giden üç çocuk babasıdır.

NECMİ KADIOĞLU

Esenyurt

İSMAİL ERDEM

Sancaktepe

CAHİT ALTUNAY

Sultangazi

Cahit Altunay 1962 Keşan - Edirne doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi / İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Mezunu. Evli ve 3 kız babası. 1977 yılında Gaziosmanpaşa’ya yerleşti ve 1989 yılında siyasete başladı. Ak Parti Gaziosmanpaşa Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı görevi 2002- 2003 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı 2004 yılından beri devam edenVilayetler Hizmetler Birliği yönetim Kurulu Üyeliği 2004 yılından beri devam eden İl Genel Meclis Üyeliği 2005 yılından 09/11/2008 tarihinde yapılan Olağan Kongre’ye kadar Gaziosmanpaşa Ak Parti İlçe Başkanlığı görevi yaparken Sultangazi ilçesi Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için görevinden ayrıldı .