Belediye Başkanlarımız

Büyükşehir Belediye Başkanı

ZEKİ TOÇOĞLU

955 Yılında Adapazarı’nda doğdu. İlk okulu Serdivan’da, orta ve lise tahsilini Adapazarı’nda yaptı. 1980 Yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 2 yıl Malatya’nın Hekimhan kazasında, 5 yıl Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1986 - 1992 Yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde şef ve şube müdürü olarak çalıştı. 1992 Yılının sonunda Sakarya Üniversitesi’ne Kütüphane ve Dökümantasyon Daire başkanı olarak atandı. Daha sonra 6 yıl SAÜ İlahiyat Fakültesi Fakülte Sekreterliği görevini yürüten TOÇOĞLU, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi. TOÇOĞLU, 28 Mart 2004 Mahalli Seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan'ı seçildi.

HASAN AKCAN

Akyazı

AHMET SOĞUK

Ferizli

1960 yılında, Kocaali'de dünyaya geldi. İlköğretimini Kocaali'de okuduktan sonra Adapazarı ve İstandul'da tüccar terzilik yaptı. 1989 yılında Refah Partisi Ferizli İlçesi Başkanı olarak aktif siyasete başladı. Günümüze kadar da kesintisis devam etti. 1999-2004 yılları arasında Sakarya İl Genel Meclisi'nde Ferizli İlçesi'ni temsil etti. İl Genel Meslisi'nde AK Parti Grup Başkanlığı ve Daimi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu. Daha sonra Kurucu Üyesi olduğu AK Parti Ferizli İlçe Başkankığı görevini sürdürdü. 2009 yerel seçimleri öncesi, görevinden istifa ederek, AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Halen emekli olan soğuk, evli ve dört çocuk babasıdır.

MURAT KAYA

Geyve

10.01.1972 YILINDA GEYVEDE DOĞDUM.İLK,ORTA VE LİSE TAHSİLİNİ GEYVEDE TAMAMLADIM.İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLDUM.1990-2001 YILLARI ARASI TİCARETLE MEŞGUL OLDUM.AK PARTİNİN KURUCU İLÇE BAŞKANI OLARAK 2 KASIM 2008 KONGRESİNE KADAR İLÇE BAŞKANI OLARAK GÖREVİME DEVAM ETTİM.29 MART 2009 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMLERİNDE %51 OY ORANI İLE AK PARTİDEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİM.HALEN GÖREVİME DEVAM ETMEKTEYİM.İYİ DERECEDE İNGİLİZCE BİLİYORUM.EVLİ 5 ÇOCUK BABASIYIM.

İRFAN PÜSKÜLLÜ

Hendek

ORHAN YILDIRIM

Karapürçek

MEHMET İSPİROĞLU

Karasu

ZEYNUR ÖZEL

Kaynarca

1960 yılında Kaynarca'da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Kaynarca'da bitirdi. Liseyi Sakarya Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı ve ardından iş hayatına atıldı. 2001 yılında Adalet ve kalkınma Partisi kurucu İlçe Başkanı olarak atandı. 2. dönem AK Parti Kaynarca İlçe Başkanlığına seçildi. 2008 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 29 MART 2009 Tarihinde yapılan Mahalli ve yerel seçimlerinde Kaynarca Belediye Başkanlığını kazandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

AHMET ACAR

Kocaali

CEVAT KESER

Pamukova

AYDIN YILMAZER

Sapanca

HÜSEYİN GENÇ

Söğütlü

TACETTİN ÖZKARAMAN

Taraklı

SÜLEYMAN DİŞLİ

Adapazarı

1962, Sakarya ili Kamışlı köyünde doğdu. İlköğretimini Arifiye Neviye İlkokulunda, Orta ve Lise eğitimini Adapazarı’nda tamamladı. İktisat Fakültesi mezunu olan Dişli, bir süre serbest ticaret yaptıktan sonra 1996 yılında Adapazarı Belediyesi’nde İdari İşler Başkan Yardımcısı oldu. Sırasıyla Belediye Teftiş Kurulunda müfettişlik, Büyükşehir Belediyesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. 28 Mart 2004 tarihinde Adapazarı Belediye Başkanlığına seçildi. Beş yıllık başarılı bir hizmet döneminden sonra 2009 yılında yapılan Mahalli İdari seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığına seçilen Süleyman Dişli, evli ve beş çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

İSMAİL KARAKULLUKÇU

Arifiye

1966 Adapazarı Arifiye doğumlu, ilk,orta ve lise öğrenimini Arifiye'de tamamladı.1985 yılında Bolu Eğitim Yüksek Okulunu, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Denetimi ve Ekonomisi Bölümünü, 1999 yılında da Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Eğitim Bilimleri alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 1986 yılında Kahramanmaraş Topçalı Çakallı İlköğretim Okuluna öğretmen olarak atandı.1988 yılından 1994 yılına kadar Arifiye Arifbey İlköğretim Okulunda öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı,1994 yılından günümüze kadar Manisa, Sakarya ve İstanbul illerinde İlköğretim Müfettişliği görevlerinde bulundu.1999-2004 yılları arasında Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünde İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Arifiye Belediye Başkanlığına seçildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

CAVİT ÖZTÜRK

Erenler

1957 yılında Erenler Büyük Esence Mahallesinde doğdu. İlkokulu doğduğu esence mahallesinde , orta öğretimi ise Adapazarı’nda tamamladı. İlk girdiği yıl; İngilizce hazırlık okuduğu Hacettepe Üniversitesini 1981 yılında okul birincisi olarak tamamladı. 28 yıldan bu yana Erenler İlçesi, Dilmen Mahallesinde halen devam ettirdiği mobilya sektöründe AYSER MOBİLYA ünvanı ile ticari hayatına başladı. Yunus Boyaları adı altında faaliyet gösteren Birlik Boya A.Ş. kurucu ortaklarındandır. Sakarya Teknik Elemanlar Derneği Kurucu İl Başkan Yardımcılığı, MESDER Sakarya İl Kurucu Bşk., Çeşitli Derneklerde Yöneticilik ve Okul Aile Birliğinde yöneticilikler yaptı. Öztürk, Siyasi hayatına üniversiteden sonra Refah Partisi’nden Mahalle Temsilcisi olarak başladı. 1988 yılından itibaren RP’li Yönetim Kurulu ve İl Başkan Yardımcılığı, Fazilet Partisi İl Kurucu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı, Ak Parti İl Kuruculuğu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve bir müddet İl Başkanlığı yaptı. Ak Parti Sakarya İl Yönetimi Üyeliği görevinden istifa ederek Erenler Belediye Başkan Adayı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimleride kazanarak Erenler Belediye Başkanı oldu. 5 yıl belediye başkanlığı yaptı. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Erenler Belediye Başkanlığına tekrar aday olan Öztürk seçimleri kazanarak Belediye Başkanlığı görevine kaldığı yerden devam etmektedir. İngilizce bilen ÖZTÜRK, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

YUSUF ALEMDAR

Serdivan

1966 Trabzon doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi''nden işleri nedeniyle ayrıldı. Aile şirketinde inşaat malzemeleri ve market işletmeciliği alanlarında ticari faaliyetlerde bulunmaktadır.1988 yılında siyasete gençlik kollarıyla başlamış, 93 yılında Refah Partisi''ne katılmıştır.Daha sonra Fazilet Partisi İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ak Parti kuruluşunda da kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1. ve 2. Olağan Kongrede İl Başkanı seçilmiştir. 2009 Yerel seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.