Belediye Başkanlarımız

İl Belediye Başkanı

KAZIM ARSLAN

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu, Yozgat Merkez Ortaokulu ve Yozgat Lisesi'nde okudu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Doktora eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Klinik Biyokimya ana bilim dalında, 1995 yılında tamamladı. Keşan Suluca Sağlık Ocağı Tabipliği, Keşan Verem Savaş Dispanseri Baştabipliği, Sorgun İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı 1.Sağlık Projesi Yozgat İl Koordinatörlüğü ve Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulundu.1994 yılında meslek icrasına ara vererek o yıl yapılacak olan yerel seçimlerde Refah Partisi'nden Yozgat Belediye Başkan adayı olarak siyasi çalışmalara başladı. Ardından bir süre daha serbest tabiplik yaptı. 1994 yılından itibaren yerel ve ulusal dergi ve gazetelerde (Marifet, Yozgat Gündem, Milli Gazete, Yenisöz) siyasi, güncel ve kültürel konularda günlük makaleler yazdı. 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Yozgat Milletvekili seçilerek TBMM'de bulundu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerinde bulundu. Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasının ardından 1998 yılında kurulan Fazilet Partisi'nde Yozgat Milletvekili ve GİK üyesi olarak görev yaptı. Fazilet Partisi'nin de 2000 yılında Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasının ardından yerine kurulan Saadet Partisi kurucuları arasında yer aldı ve GİK üyeliği ile parti Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında Saadet Partisi görev ve üyeliğinden istifa ederek Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan HAS Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. HAS Parti GİK üyeliğinin ardından parti Genel Sekreterliğine getirildi ve Eylül 2012' de partinin Kurucular Kurulu kararıyla kapatılmasına kadar bu görevi yürüttü. Arslan, HAS Parti ile AK Parti’nin bütünleşme sürecinin ardından Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye katılanlar arasında yer almış ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Yozgat Belediye Başkan Adayı olabilmek için aday adaylığı müracaatında bulunmuştur. Ak Parti genel merkezi tarafından Ak Parti Yozgat belediye başkan adayı olarak belirlenmiş ve 6 Aralık 2013 tarihinde adaylığı kamuoyuna duyurulmuştur. Arslan, evli ve iki çocuk babasıdır.

SUPHİ DAŞTAN

Akdağmadeni

AHMET KOÇAK

Aydıncık

1965 YILINDA AYDINCIK'TA DOĞDUM.SIRAYLA AYDINCIK İLKÖĞRETİM, ÇORUM İMAM HATİP LİSESİ, S.Ü. EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNUYUM. 1986-1994 TARİHLERİ ARASINDA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BÜNYESİNDE ÖĞRETMENLİK VE YÖNETİCİLİK YAPTIM. 1994-1999 TARİİHLERİ ARASINDA AYDINCIK İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BULUNDUM. 1999 YILINDAN BU YANA ÖZEL BİR ŞİRKETTE YÖNETİCİLİK YAPIYORUM. EVLİ VE DÖRT ÇOCUK BABASIYIM.

HAMDİ ERDAL

Boğazlıyan

MUSTAFA ERTAN ÖRGÜN

Çandır

18/03/1960 YILINDA YOZGATIN ÇANDIR İLÇESİNDE DOĞDUM.İLK VE ORTAOKUL TAHSİLİMİ ÇANDIR DA TAMAMLADIKTAN SONRA , YOZGAT İMAMHATİP LİSESİNE KAYIT OLDUM. BİR YIL BURADA OKUDUKTAN SONRA YATAY GEÇİŞ İLE ÇAYIRALAN LİSESİNE KAYIT OLUP 1978-1979 YILINDA MEZUN OLDUM. ASKERLİK GÖREVİMİ DİYAR BAKIR SİLVAN VE KIRIKKALE'NİN SULAKYURT İLÇESİNDE ER OLRAK 18 AY GÖREVİMİ BİTİRDİM. DAHA SONRA KARADENİZ ÜNÜVERSİTESİ GİRESUN EĞİTİM YÜKSEK OKULUNU TAMAMLAYARAK 1987 YILINDA SİVAS'IN SIZIR BELDESİNDE ÖĞRETMENLİK GÖREVİME BAŞLADIM. SIZIR BELDESİNDE 2 YIL GÖREV YAPTİKTANSONRA YOZGAT'IN ÇANDIR İLÇESİNE ATAMAM YAPILARAK FATİH SULTAN MEHMET OKULUNDA GÖREVE BAŞLADIM.15 SENLİK ÖĞRETMENLİK GÖREVİMDEN SONRA 2004 YILINDA SAADET PARTİSİNDEN ÇANDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUM. DAHA SONRA ÇANDIR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE ŞÜBE MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVDE İKEN 01/12/2008 TARİHİNDE İSTİFA EDEREK ADALET VE KALKINMA PARTSİNDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLARAK MÜRACAATTA BULUNDUM. EVLİ VE 3 ÇOCUK BABASIYIM.

YASİN ŞAHİNER

Çayıralan

BEDRETTİN BOZKURT

Çekerek

DAVUT KARADAVUT

Kadışehri

AHMET ÖÇAL

Saraykent

1974 YILINDA SARAYKENT ILÇESINDE DOĞDUM.ILK OKULUM SARAYKENT ILK ÖĞRETIM OKULUNDA OUDUM.KAYSERI MELIK GAZI IMAMHATIP LISESNINI ORTA IKINCI SINIFINDAN BABAMIN IŞLERI DOLAYISIYLA TERK ETMEK ZORUNDA KALDIM. 1989 /1996YILLARI ARASINDA ALMANYADA IŞÇI OLARAK KALDIM 19996 YILINDAN ITIBAREN TICARETLE UĞRAŞMAKTAYIM.2004 UILINDA YAPILAN MAHALLI IDARILER SEÇIMINDE AK PARTI SARAYKENT ILÇESI IL GENELI MECLISI ÜYESI SEÇILDIM 2004 YILINDAN BERI GÖREVIMI YÜRÜTMEKTEYIM EVLI VE IKI ÇOÇUK BABABSIYIM....

AHMET ŞİMŞEK

Sorgun

1958 yılında Sorgun'da dünyaya geldi. Orta ve lise tahsilini Sorgun'da tamamladı. Evli ve 4 çocuk babası olan belediye başkanı Ahmet Şimşek siyasete başlamadan önce uzun süre Sorgun'da ticaret ile uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu İlçe Başkanıdır. 2004 yılı Mahali Seçimlerinde AK Parti'den Sorgun Belediye Başkanı seçi ldi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Sorgun Belediye başkanlığını ikinci kez kazandı.

ZEKİ BOZKURT

Şefaatli

SERTIFIKASI ALDIM EVLI 22,09,1969YILINDA ŞEFAATLI ILÇESI SARIKENT KASABASINDA DOGDUM ILKÖĞRETIM TAHSILIMI KASABAMDA YAPTIKTAN SONRA LISEYI KAYSERI MIMAR SINAN TEKNIK LISESINDE 1987YILINDA TAMAMLADIM.1992YILINDA GAZI ÜNÜVERSITESI KIRŞEHIR MESLEK YÜKSEL OKULU INŞAAT BÖLÜMÜ 1998 YILINDA ANADOLU ÜNÜVERSITESI IKTISAT FAKÜLTESINI BITIRDIM.1194YILINDAN ITIBAREN MULGA(KÖY HIZMETLERI)IL ÖZEL IDARESI GENEL SEKRETERLIĞI YOL VE ULAŞIM HIZMETLERI MÜDÜRLÜĞÜNDE YOL BIRIM YÖNETICISI GÖREVINI YAPMAKTAYIM.HÜKÜMETIMIZ ACIL EYLEM PLANI KAPSAMINDA 2005-2006-2007-2008UYGULANAN KÖY-DES PROJESI GENEL KORDINATÖRLÜĞÜ VE ILIMIZ DAHILINDE YINE ACIL EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN YOZGAT-SORGUN ARASINDA YAPILAN 14,5KM.LIKBÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI KONTROL AMIRLIĞI YAPTIM.2008 YILI IÇERISINDE YEREL YÖNETIMLER VE IKI ÇOÇUK BABASIYIM.

MEHMET AĞAOĞLU

Yerköy

1956 YILI ÇIÇEKDAĞI DOĞUMLUYUM. ILK, ORTA VE LISE TAHSILIMI YERKÖY'DE TAMAMLADIM. YOZGAT EĞITIM ENSTITÜSÜ MEZUNUYUM. 5 YIL ÖĞRETMENLIK YAPTIKTAN SONRA ISTIFA EDEREK TICARET HAYATINA ATILDIM. HALEN AYNI ADRESTE TICARETLE IŞTIGAL ETMEKTEYIM.