Belediye Başkanlarımız

İl Belediye Başkanı

ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

2004 yerel seçimlerinde başyayla ilçesin den il genel meclis üyesi olmuş,yapılan oylamada il genel meclis başkanlığına seçilmiştir. 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile Karaman Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

ALİ İHSAN ALANLI

Kazımkarabekir

ŞERAFETTİN BULGURCU

Başyayla

HAYRİ SAMUR

Sarıveliler

1962 YILINDA KARAMAN SARIVELİLERDE DOĞDUM.İLKOKULU SARIVELİLERDE,ORTAOKULU ERMENEK TE,LİSEYİ ÇUMRA DA TAMAMLADIM.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETMEFAKÜLTESİNDEN MEZUN OLDUM.SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNDE YÜKSEK LİSANS YAPTIM.1981 YILINDA VEKİL ÖĞRETMEN OLARAK MEMURİYETE BAŞLADIM.1985 YILINDA K.K.K.LIĞINDA SİVİL MEMUR OLARAK,1994 YILINA KADAR GÖREV YAPTIM.1994 YILINDA SELÇUK ÜNİVERSİTESİNE MEMUR OLARAK NAKLEN ATANDIM.1996 YILINDA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDIM.2003 YILINDA SELÇUK ÜNİV.DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTE SEKRETERLİĞİNE ATANDIM.1 ARALIK 2008 TARİHİNDE SEÇİMLER NEDENİYLE İSTİFA ETTİM.HALEN KONYA SİYASET AKADEMİSİNE DEVAM ETMEKTEYİM.EVLİ 1 ÇOCUK SAHİBİYİM.

UĞUR SÖZKESEN

Ermenek

1967 yılında Ermenek’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1985 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) matematik bölümünü kazandı ve 1 yıl İngilizce eğitimi aldı. Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde 1986-1990 yılları arasında İnşaat Mühendisliği alanında öğrenim gördü. Askerlik görevini tamamladıktan sonra S.Ü. Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda 1992 yılında Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Yedi yıl süren hizmetin dört yılını Müdür Yardımcısı olarak sürdürdü. 1999 – 2004 ve 2004 – 2009 yılları arasında on sene Ermenek Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 Yılından sonra özel sektörde yönetici olarak çalıştı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda tekrar Ermenek Belediye Başkanlığına seçildi. Evli ve iki evlat sahibidir.