Aziz Babuşcu

1964 yılında Trabzon / Akçaabat’ta doğdu.
    Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.
    İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği olarak faaliyet gösteren meslek kuruluşunun kurucu üyeliği ve Başkanlığı, Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği kurucu üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.
    2004 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçilen BABUŞCU, Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini ifa etti.
    2006 yılında İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Başkan yardımcılığına getirildi.
    Nisan 2007 – Şubat 2015 tarihleri arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttü.
    Halen Mali Müşavirlik yapmaktadır.
     Aziz BABUŞCU, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Vedat Bilgin

Bayburt’ da doğdu.

İlk, orta ve lise tahsilini Bayburt’ ta tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri” konusunda Master çalışmasını, “Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci”  adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında Doktorasını tamamladı.

1995-96 yılları arası York Üniversitesinde Misafir Öğretim Üyeliği yaptı. 2006 yılında Michigan Üniversitesinde “Ortadoğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyeliği, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı, Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunmaktadır.

25. ve 26. Dönem Ankara milletvekili seçildi. 26.Dönemde AGİT Parlamenter Asamblesi Başkanı ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi oldu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Nevzat Pakdil

Nevzat Pakdil, 12 Ocak 1950'de Kahramanmaraş Göksun'da doğdu. Babasının adı Hayri, annesinin adı Zekiye'dir.

Eğitimci ve Kamu Yönetimi Uzmanı; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile AİTİA İşletme Fakültesini bitirdi. Yüksek li-sansını TODAİE'de kamu yönetimi alanında tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığında Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcısı, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Başbakanlık Başmüşaviri oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.22 ve 23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde TBMM Başkanvekili olarak, Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Pakdil, evli ve 2 çocuk babasıdır.