• ×

Genel Başkan

Binali Yıldırım

20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Bahar'dır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı.

İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24. ve 26. Dönemlerde de İzmir Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu.

64. Hükümet'te tekrar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na getirilmiştir.

İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.