Ahmet Aydın

01.03.1971 Adıyaman Kahta doğumlu. 1991-1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Serbest avukatlık yaptı. 2014 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi – İstanbul Üniversitesi ortak programında Liderlik ve Küresel Girişimcilik Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Fazilet Partisi’nde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. AK PARTİ Adıyaman İl Teşkilatı kurucularından olup, 2002 – 2007 yılları arasında AK PARTİ Adıyaman İl Başkanlığı görevini ifa etti.

22.07.2007 Genel Seçimleri’nde AK PARTİ’den 23. Dönem Adıyaman milletvekili seçildi. Bu dönemde, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

12.06.2011 Genel Seçimleri’nde AK PARTİ’den 24. Dönem Adıyaman milletvekili olarak seçildi. 04.07.2011 tarihinden bu yana, AK PARTİ TBMM Grubu’nda Grup Başkanvekili olarak görev yapmakta.

Evli ve üç çocuk babası.

Abdulkadir Özel

Abdulkadir Özel 1979 doğumlu olup, ilkokulu Hatay/İskenderun, ortaokul ve liseyi ise Hatay/Yayladağı İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra avukatlık stajını tamamlayıp avukat oldu.

Siyasi faaliyetleri bağlamında sırasıyla Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı ve HAS Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendi.
    Milli Gençlik Vakfı Ankara Üniversiteler Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği kurucu genel sekreterlik görevini yürüttü.
    Hukuk ve Değişim Derneği Danışma Kurulu üyesidir.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesidir.
    Halihazırda ticaretle iştigal eden Özel, Arapça bilmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Ali ÖZKAYA

ALİ ÖZKAYA, 20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu. Baba adı Mitdat, anne adı Zeynep’tir.

1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1993 yılında Ankara'da avukatlık stajını tamamlayıp serbest avukatlığa başladı.

1993-1995 yıllarında, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Dalında çalışması oldu.

1995 yılında Burç Eğitim Tesisleri ve Yayıncılık A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak, Ankara Özel Ferda Kolejinin kuruluşunda görev aldı.

1998 yılında askerliğini Edirne’de tamamladı.

Kasım 2003 - Mayıs 2007 tarihleri arasında Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

1995-2004 yılları arasında; Hukukçular Birliği Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığı yaptı.

2010-2011 yıllarında Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliğinde bulundu.

Ocak 2012 tarihinden itibaren Ak Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi. Halen bu görevi yürütmektedir.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde; 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın YSK’ya karşı resmi temsilcisi ve vekili olarak görev yaptı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Mütevelli Heyeti ve Denetim Kurulu üyesi, Ankara Sosyal Bilimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23.Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Afyonkarahisar 7.sıra adayı, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde Afyonkarahisar 4.sıra adayı oldu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25.Dönem Millevekili seçimlerinde 2.sıradan milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26.Dönem Millevekili seçimlerinde de 2.sıradan milletvekili seçildi.

Adalet Komisyonu Üyesidir.

2015 Yılından itibaren AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Behiye EKER ALBAYRAK

1979'da Mersin'de doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2001 yılında mezun oldu. işletme alanında yüksek lisans yaptı. Kendisine ait hukuk bürosunda avukat olarak çalışmaktadır. Kuruluşundan bu yana AK Parti'de çeşitli kademelerde görev aldı. iyi düzeyde İngilizce bilen Albayrak, evli ve 1 çocuk annesidir.

Betül Altınsoy Yanılmaz

Fatma ÖNCÜ

1976 Erzurum doğumlu. Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Avukatlık yapan Öncü halen uluslararası bir petrol firmasında çalışmaktadır. Diyarbakır GÜNGİD derneğinin kurucu Başkanlığını yapmaktadır. 3. Olağan Kongre ile birlikte Kadın Kolları MKYK üyesi oldu.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Öncü evli ve iki çocuk annesidir.

Kerem Ali Sürekli

Kerem Ali SÜREKLİ, 19 Mart 1965 yılında, Babasının görev yaptığı Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet Ali, Annesinin adı Perihan’dır.

Avukat, 1983-1987 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Hukuk eğitimini tamamlayarak, 1988 yılında kendi soyadını taşıyan Sürekli Hukuk Bürosu’nu kurdu.

2001 yılında AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kurucu Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Vekili, 2004 yılında AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, 2009-2014 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu. 2012 yılının Ocak ayında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı olarak atanan Sürekli, Kasım 2014’e kadar bu görevi yürüttü.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alan Sürekli, Karşıyaka Spor Kulübü’nde İkinci Başkan olarak görev yaptı.

25.Dönem İzmir Milletvekili olarak seçildi.

Tekrar 26. Dönemde İzmir Milletvekili seçilen Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi oldu.

İngilizce bilen Sürekli, evli ve bir çocuk babasıdır.

Osman Mesten

1971 yılında Bursa Keles’te doğdu. Keles 1. Murat İlkokulundan mezun olduktan sonra Ortaokulu Eskişehir İmam Hatip Lisesinde, Liseyi Bursa İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Ardından İ.Ü. Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında İstanbul’da başladığı Serbest avukatlığı 2000 yılından itibaren Bursa’da devam ettirmekte.

Gençlik yıllarından beri aktif olarak siyasi ve sosyal hayatın içinde. Lise ve Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı Öğrenci temsilciliği yaptı. Refah Partisi gençlik kollarında görev yaptı.

Üniversite mezuniyetinden sonra Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Y.K. Üyeliği ve İl Başk. Yardımcılığı F.P Eminönü İlçe Y.K. Üyeliği yaptı.

2000-2001 yıllarında Fazilet Partisi Bursa İl Teşkilat Başkanlığı ardından  Saadet Partisi İl  Başkanlığı ve akabinde G.İ.K üyeliğinde bulundu.

Has Parti'nin Bursa Kurucu İl Başkanlığı görevinde bulundu.

Bursa İHH Kurucu Başkanlığı, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şb. Y.K üyeliği, Süleyman Çelebi Derneği, Yedi Hilal Derneği Bursa Şubesi Kurucu heyetlerinde bulundu.

Avukatlık mesleği yanı sıra halen Bursa Hayat Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmakta. Aynı zamanda merkezi İstanbul’da bulunan Hukukçular Derneği Bursa İl Temsilcisi.

Evli ve 3 çocuk babası.

Serap Yahşi Yaşar

1965 yılında Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Strasbourg Science Human ve Nancy 2 Üniversitelerine devam etti.

Bir süre serbest avukat olarak çalıştı.1993-97 yılları arasında Fransa’da çocuk hakları ve mülteciler konusunda araştırmalar yaptı.
    Çeşitli sivil toplum örgütlerinde değişik kademelerde görevler üstlendi. İnsan hakları alanında basılmış bir kitabı ve çeşitli dergi ve bültenlerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Halen İstanbul Barosu’na bağlı olarak serbest avukat olarak çalışmaktadır. AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve halen MKYK Üyesidir.

Fransızca ve orta derecede İngilizce bilen Serap Yahşi Yaşar, evli ve iki çocuk annesidir.

Serkan Bayram

1 Nisan 1974 'de Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir. Avukat, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını yaptı. Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Ticaret Hukuku Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

ERSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortapedik Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok STK’da görev aldı.

2012 Ümraniye İlçe Başkanlığı Hukuk Komisyon Üyeliği, Ataşehir  İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukuk Komisyon Başkanlığı,2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1.Bölge 20.sıra Milletvekili Adayı, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Yerel Yönetimler, Sosyal İşler, Halkla İlişkiler  Komisyon Üyeliği ve İstanbul 1.Bölge Seçim İşleri Başkanlığı gibi görevler aldı. Haziran 2015 Seçimlerinde Erzincan 2. Sıra Milletvekili Adayı gösterilmiş ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde Erzincan Milletvekili seçilmiştir. Darbe Araştırma Komisyonu Üyeliği yaptı. Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesidir. AK Parti MKYK’da görev aldı.

Fransızca bilen Bayram, evli 3 çocuk babasıdır.

Türk İslam Karakoç

1970 tarihinde KAHRAMANMARAŞ-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı CELA olan Ekinözü Kasabasında doğdu.

İlk ve Ortaokul Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim KARAKOÇ'un büyük oğludur.

Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden Mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi  Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu.
    1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

İş Hukuku Alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır.

Sosyal Alanda Bir çok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön.kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı,  Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır.

Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.