Ali ÖZKAYA

ALİ ÖZKAYA, 20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu. Baba adı Mitdat, anne adı Zeynep’tir.

1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1993 yılında Ankara'da avukatlık stajını tamamlayıp serbest avukatlığa başladı.

1993-1995 yıllarında, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Dalında çalışması oldu.

1995 yılında Burç Eğitim Tesisleri ve Yayıncılık A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak, Ankara Özel Ferda Kolejinin kuruluşunda görev aldı.

1998 yılında askerliğini Edirne’de tamamladı.

Kasım 2003 - Mayıs 2007 tarihleri arasında Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

1995-2004 yılları arasında; Hukukçular Birliği Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığı yaptı.

2010-2011 yıllarında Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliğinde bulundu.

Ocak 2012 tarihinden itibaren Ak Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi. Halen bu görevi yürütmektedir.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde; 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın YSK’ya karşı resmi temsilcisi ve vekili olarak görev yaptı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Mütevelli Heyeti ve Denetim Kurulu üyesi, Ankara Sosyal Bilimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23.Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Afyonkarahisar 7.sıra adayı, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde Afyonkarahisar 4.sıra adayı oldu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25.Dönem Millevekili seçimlerinde 2.sıradan milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26.Dönem Millevekili seçimlerinde de 2.sıradan milletvekili seçildi.

Adalet Komisyonu Üyesidir.

2015 Yılından itibaren Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu  Sekreterliği görevini yürütmektedir.

Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Ayhan Sefer Üstün

21 Ağustos 1970'te Adapazarı'nda doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Zeynep'tir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı.

İlim Yayma Cemiyeti, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubeleri kurucu üyeliği görevlerinde bulundu.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve AK PARTİ Sakarya Merkez İlçe Kurucu Başkanlığını görevlerini yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönem Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM’nin 22 ve 23. Yasama dönemlerinde Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği ve AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

24. Dönem de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapmıştır.

Ayhan Sefer Üstün, 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle AK Parti İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Orta düzeyde Almanca bilen Üstün, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Bülent Gedikli

1964 yılında Trabzon'da doğmuştur. 1981 yılında Akçaabat Lisesi'nden, 1985 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur.

18.10.1985 tarihinde Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'na Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak giren Gedikli, 1989 yılında aynı kuruma Maliye Müfettişi olarak atanmıştır. 1992-1994 döneminde staj ve yurtdışı öğrenim için gittiği ABD'de Northeastern Üniversitesi Para-Banka Bölümü'nde lisansüstü öğrenimini tamamlamasını müteakip yurda dönmüş ve 05.04.1996 tarihinde Maliye Baş Müfettişliği'ne atanmıştır. Haziran 1996-Mayıs 2000 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı'nda; Bakan Özel Danışmanlığı, Gelirler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Nisan 2000'de İstanbul Üniversitesi'nde "Kamu Harcama Yönetiminde Kalite – Türkiye'de Performans Odaklı Bütçeye Geçiş" konusundaki doktora tezini tamamlayarak "Doktor" unvanı alan Gedikli, aynı yıl memuriyetten ayrılarak özel sektöre geçmiş ve bir süre Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmıştır.

AK Parti Kurucular Kurulu, MKYK ve MYK Üyesi olan Dr.Gedikli, 2002 yılı Genel Seçimleri'nde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ne girmiştir. 24. Dönem Ankara Milletvekilidir. Partinin kurulmasıyla birlikte Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmıştır.

Dr. Bülent Gedikli evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Emin HABERDAR

1958 yılında Erzincan Refahiye'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’ne bir yıl devam etti.

Emin Haberdar, tekstil ve gıda sektörlerinde direktörlük ve genel müdürlük görevlerinde bulundu.

Marketler zincirine sahip bir şirkette yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Haberdar, 2001 – 2005 arası İstanbul Fındık İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde görev aldı.

2001 yılı Kasım ayında verilen yetki belgesine istinaden Ak Parti Şişli İlçe Teşkilatı kurucu ilçe başkanı olarak görevlendirildi.

Kuruluştan itibaren, 1.Olağan İlçe Kongresi ve 2.Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilen Haberdar, 14 Eylül 2008 tarihine kadar İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

2009 Mart Belediye seçimlerinde Şişli Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı.

2009 – 2011 İstanbul Ak Parti İl Yönetimin Kurulunda görev aldı.

2011 Genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili adayı olarak ikinci bölgede çalışmalarda bulundu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Haberdar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kerem Ali Sürekli

Kerem Ali SÜREKLİ, 19 Mart 1965 yılında, Babasının görev yaptığı Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet Ali, Annesinin adı Perihan’dır.

Avukat, 1983-1987 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Hukuk eğitimini tamamlayarak, 1988 yılında kendi soyadını taşıyan Sürekli Hukuk Bürosu’nu kurdu.

2001 yılında AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kurucu Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Vekili, 2004 yılında AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, 2009-2014 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu. 2012 yılının Ocak ayında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı olarak atanan Sürekli, Kasım 2014’e kadar bu görevi yürüttü.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alan Sürekli, Karşıyaka Spor Kulübü’nde İkinci Başkan olarak görev yaptı.

25.Dönem İzmir Milletvekili olarak seçildi.

Tekrar 26. Dönemde İzmir Milletvekili seçilen Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi oldu.

İngilizce bilen Sürekli, evli ve bir çocuk babasıdır.

Metin Doğan

1972 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.İlk ve ortaöğrenimini Kahramanmaraş ve Adana’da tamamladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle iç içe bir yaşamı tercih eden Doğan, üniversite yıllarında Milli Gençlik Vafkı ile başlayan sivil toplum faaliyetlerini Kahramanmaraş’ta Milli Gençlik Vakfı yönetim üyeliği, Kahramanmaraş STK Platformu sözcülüğü, Kahramanmaraş Cihannüma Derneği ve Fetih Yurdu Vakfı gibi dernek ve cemiyetlerde hukuk danışmanlığı, üyelik ve yöneticilikle devam ettirdi.

1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi ile başlayan siyasi faaliyetleri, Fazilet Partisi Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2001 yılında AK Parti Merkez İlçe Yönetiminde İlçe Sekreterliği, 2003-2005 yılları arasında AK Parti Hukuki ve Siyasi İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevleri ile devam etti.

2009 yılında AK Parti’den İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi ve 2010 yılında İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı.

15 Ocak 2014 tarihinde AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine getirildi ve bu görevi 31 Ağustos 2015 tarihine kadar devam etti.

1999 yılında serbest avukat olarak çalışmaya başladı ve 2011-2014 yılları arasında iki dönem Kahramanmaraş Baro Başkanlığı görevini yürüttü

Evli ve 3 çocuk babası olan Doğan, genel siyasetteki tecrübe ve hizmetlerini sürdürmek amacıyla AK Parti 5. Olağan Büyük Kongre’sinde MKYK üyeliğine seçildi.

Murat Göktürk

Murat Göktürk, 28 Ocak 1970'te Nevşehir Ürgüp'te doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Fatma'dır. Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.

Üç dönem Nevşehir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Ürgüp Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Nevşehir Milletvekili seçildi. Adalet komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Kadına  Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonlarında üyelik yaptı.

Orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Göktürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Övünç Özkan

05/01/1979 tarihinde Antalya'da doğdu.  Cumhuriyet Savcısı;

İlk, orta ve lise tahsilini Alanya'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Konya'daYüksek Lisans ve Ankara'da Doktora çalışmaları yapmıştır. Ankara Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Uzmanlığı eğitimi almıştır. Konya Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde Hakimlik ve  Serbest avukatlık yapmıştır.

Hukuk ve Turizm alanında yayınlanmış kitap, makale ve uluslararası tebliğleri mevcuttur.

Amerika'nın Harvard ve Almanya'nın Gottenheim üniversitelerinde konferanslar vermiştir.

G-20 ve Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi kapsamında Adalet Bakanlığı adına ülkemizi temsil etmiştir.

Avrupa Konseyi’nin Avrupa Savcıları İstişare Konseyi üyesi olup Konsey Başkanlığı seçimlerinde ülkemizi temsilen HSYK tarafından Konsey Başkan adaylığı için görevlendirilmiştir.

"Kırmızı Bülten ve Interpol uygulamaları" konusunda üniversiteler nezdinde ilk resmi tezi yazmıştır

Özkan, evli ve 1 çocuk babasıdır. İngilizce, Almanca ve Felemenkçe bilmektedir.

Sabri Öztürk

Sabri Öztürk, 24 Ocak 1973 de Giresun ili Dereli İlçesi Pınarlar Köyü'nde doğdu. Baba adı Haydar, anne adı Elmas'dır. Avukat ve Ressam; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Fakülte yıllarında resim dersleri aldı, Hukuk Bülteni adlı dergide yazılar yazdı.

1997 yılında Giresun Barosunda avukatlık stajını tamamladı. 1998'de Kısa dönem askerlik görevini Erzincan'da yaptı. Aynı yıl Giresun Merkezde arkadaşlarıyla birlikte ortak hukuk bürosu kurdu. Burada 26. Dönem Milletvekili seçilinceye avukatlık mesleğini sürdürdü.

Çeşitli STK'larda görevler aldı; Giresun Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, İlim-Yayma Cemiyeti Giresun Şube Kuruculuğu, Giresunspor Sicil Kurulu Başkanlığı, Giresun Fotoğrafçılar Derneği Üyeliği, Giresun Ressamlar Derneği Üyeliği, Yeni Dünya Vakfı Giresun Kurucu Başkanı.

Siyasi Kariyeri; AK PARTİ Giresun İl Sekreterliği, Giresun İl Teşkilat Başkanlığı, Giresun Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği, 2011 ve 2013 yılları arasında AK PARTİ Giresun İl Başkanlığı yaptı.

26. Dönem Giresun Milletvekilidir.

Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen Öztürk, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Serap Yahşi Yaşar

1965 yılında Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Strasbourg Science Human ve Nancy 2 Üniversitelerine devam etti.

Bir süre serbest avukat olarak çalıştı.1993-97 yılları arasında Fransa’da çocuk hakları ve mülteciler konusunda araştırmalar yaptı.
    Çeşitli sivil toplum örgütlerinde değişik kademelerde görevler üstlendi. İnsan hakları alanında basılmış bir kitabı ve çeşitli dergi ve bültenlerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Halen İstanbul Barosu’na bağlı olarak serbest avukat olarak çalışmaktadır. AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve halen MKYK Üyesidir.

Fransızca ve orta derecede İngilizce bilen Serap Yahşi Yaşar, evli ve iki çocuk annesidir.

Zelkif Kazdal

1975 Yılında Rize' de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Rize' de tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bir yıllık avukatlık stajının ardından Ankara' da serbest avukatlık yapmaya başladı ve halen bu mesleğe devam etmektedir.

Tumosan, Demir Çelik A.Ş. ve Vakıf Gayrimenkul A.Ş.' de değişik tarihlerde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ayrıca, Kick-Boks Federasyonu yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlığı görevlerini de yürüttü.

AK Parti teşkilatı bünyesinde birçok görevde bulundu. 21 Ocak 2002 tarihinde Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi. 10 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirilen Gençlik Kolları Büyük Kongresi ile bu görevi devretti. Kısa dönem askerlik görevini bu tarihten sonra tamamladı. 2005 yılında AK Parti Genel Merkezi Teşkilat başkanlığına danışman olarak göreve getirildi. 2006 yılında yapılan AK Parti 2. Olağan Kongresi ile MKYK üyeliğine seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Ankara 1. Bölge 10. Sıra Adayı olarak seçimlere katıldı. 2009 Yılında AK Parti 3. Olağan Kongresinde tekrar MKYK üyesi olarak seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.