26. Dönem Milletvekili Listesi

Mehmet Şimşek

1 Ocak 1967 yılında Batman Arıca’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Yüksek lisansını İngiltere’de University Of Exeter’de tamamladı.

ABD Büyükelçiliğinde ve Deutsche Menkul Kıymetler’de kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre U.B.S. Bankası Hisse Sendi Analiz Biriminde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch’de Ekonomist ve Stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü.

23. Dönem Gaziantep, 24. Dönem Batman Milletvekili ve 25. Dönem Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı görevine atandı. Hükümette yapılan değişiklikle, Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 61., 62. ve 63. Hükümette Maliye Bakanlığı görevini yeniden üstlendi.

26. Dönem'de Gaziantep Milletvekili seçildi.

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde kurulan ilk seçim hükümetinde (63. Hükümet) Maliye Bakanı olarak görev almıştır.

Şimşek, 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve üç çocuk babasıdır.

Abdulhamit Gül

12 Mart 1977'de Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı.
     Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum örgütlerinin farklı kademelerinde görev aldı. Gençliğin eğitimi, sivil toplum faaliyetlerine ve siyasete kazandırılması konusunda faaliyetler yürüttü. Siyasi, güncel, edebi konularda çeşitli gazete ve dergilerde makale ve denemeleri yayımlandı.
     AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyeliğine seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
     25., 26. ve 27. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan, 2. ve 3. Olağanüstü Büyük Kongrelerinde yeniden MKYK Üyeliğine seçildi ve AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirildi.
     19.07.2017 tarihinde 65. Hükümette Adalet Bakanlığı görevine getirildi.
    Evli ve üç çocuk babasıdır.

Ahmet Uzer

1956’da Gaziantep’te doğdu. Baba adı M. Sabri, Anne adı Emine.

İş adamı, İktisatçı; Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu.

Fazilet Partisi ve Ak Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanlığı yaptı.

22. Dönem Gaziantep Milletvekilliği yaptı. Aynı dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeliği ile Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyeliği yaptı.

2009-2015 yılları arasında Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı yaptı.

26. Dönem Gaziantep Milletvekilliği yaptı. Aynı dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Benin Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.

Hasan Kalyoncu Mütevelli Heyeti Üyeliği yaptı.

Ahmet Uzer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Şamil TAYYAR

Şamil Tayyar, 1 Mart 1965'te Gaziantep’in İslahiye ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İslahiye’de tamamladıktan sonra Ankara’da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. 1985 yılında henüz öğrenciyken Milliyet Gazetesinde meslek hayatına atıldı. Sabah, TGRT, Yeni Şafak, Star gibi gazete ve televizyon kanallarında çalıştıktan sonra 12 Haziran 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

Mesleki ve siyasi hayatında 50’ye yakın başarı ödülü alan Şamil Tayyar’ın demokratikleşme ve vesayetle mücadele alanında hazırlanmış 10 kitabı yayınlandı.

AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken 7 Haziran 2015 seçimlerinde yeniden Gaziantep Milletvekili seçilen Şamil Tayyar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Canan Candemir Çelik

01.01.1974 yılında Gaziantep' te doğdu. 1994 yılında Oğuzeli İmam Hatip lisesinden mezun oldu aynı yıl Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesinde öğrenimine başlayan Candemir Çelik, 1998 yılında Hukuk Fakültesini bitirerek Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı.

2001 yılında Gaziantep’te kendi hukuk bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır. Dernekler ve vakıflar ile ilgili kitap çalışması bulunmaktadır. Bu konuda STK'lar ile çalışmalar yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye'de yeni bir çığır açan Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Partide Gaziantep Şahinbey kurucu yönetim kurulu üyeliği ve Bursa İl kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu.

22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 yılında yapılan Genel seçimlerde 23. ve 24. dönem Bursa Milletvekili, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerde 25. ve 26. dönem Gaziantep Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı üyeliği, Genel Merkez MKYK ve MDK'da görev aldı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevlerini yürüttü. Evli ve iki çocuk annesidir.

Abdullah Nejat Koçer

1963 yılında Gaziantep'de doğdu.

Gaziantep Üniversitesi İşletme Yönetimi mezunu. 1997-1998 yıllarında Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanlığı, 1998-2011 yıllarında Gaziantep Sanayi Odası Başkanlığı, 2000-2011 yıllarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, TOBB-Halkbank öncülüğünde kurulan Kobi Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcılığı, Güneydoğu Tekstil İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcılığı, Ortadoğu Fuar Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İngilizce bilen Koçer'in Ekonomi ve Araştırma üzerine 2 kitabı yayınlandı. 24.ve 25. Dönem Gaziantep Milletvekili olan Koçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ile AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Abdullah Nejat Koçer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Abdulkadir Yüksel

1962 yılında Şanlı Urfa Birecik’te doğdu.

İlk Ve Orta Öğretim tahsilini Birecik’te tamamladı.

1984 yılında  Ankara Gazi Ünüversitesi Eczacılık Fakültesinde mezun oldu.

Serbest Eczacılık faaliyetini devam ettirmektedir.1994-1999 ve 2004-2009 yılları arasında dönem Birecik Belediye Başkanlığı yapmıştır. Evli olup çocuk babasıdır.

Uzun yıllardır Gaziantep’te ikamet etmektedir. Babası Müslüm Yüksel.Suruç Belediyesi  Başkanlığı ve Birecik Belediyesi Başkanlığı görevi üstlenmiştir.

Mehmet ERDOĞAN

1956 yılında Besni de doğdu. Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Ak Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.  2010 yılında MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine seçilmiş olup, bu görevine devam etmektedir.

1998 – 2005 yılları arasında Gaziantep MÜSİAD Şube Başkanlığı yaptı. Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası Üyeliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Üyeliği, GAGEV Gaziantep Ekonomisini Güçlendirme Vakfı Başkan Vekilliği, BETEV Vakfı Mütevellisi, GASBAŞ Serbest Dış Ticaret Bölge Kurucu Ortaklığı, Gaziantep Halıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Gaziantep Hisar TV. Genel Müdürlüğü yaptı. Tekstil, Halı İmalatı, Grafik Tasarım ve Sağlık sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu.

23. 24. ve 25. Dönem Gaziantep Milletvekili olup, 23. Dönem TBMM İçişleri Komisyonu, KİT Komisyonu Üyelikleri, 24. Dönem TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görev yapmaktadır. 23. Dönem TBMM Türkiye – Moğolistan Dostluk Grubu Başkanlığı yapmış olup, evli ve altı çocuk babasıdır.