26. Dönem Milletvekili Listesi

Mehmet Erdem

5 Eylül 1966’da Aydın’da doğdu. Baba adı Ahmet anne adı Seyhan’dır.

Elektrik Mühendisi Tüccar; Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi’ni 1989’da bitirdi.

1989 yılından itibaren Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı olarak ticaretle uğraştı.

23.dönem ve 24.dönemde Aydın Milletvekili seçildi.

23.dönemde Milli Savunma Komisyonu üyeliği, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeliği, 24.dönemde Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu sözcülüğü, Uganda Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2015 yılında yapılan 5. Büyük Kongre’de AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. Orta düzeyde İngilizce bilen Erdem, 4 çocuk babasıdır.

Abdurrahman ÖZ

26 Nisan 1971'de Aydın Kuyucak'ta doğdu. Baba adı Ali, anne adı Sultan'dır.

Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti Keçiören Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı, Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanı, AK Parti Genel Merkez Hukuk Koordinatörlüğü ve Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı.

25. ve 26. Dönem Aydın Milletvekili seçildi.

AK Parti Meclis Grubu Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine ilişkin Anayasa değişikliği görüşmelerinde Anayasa Komisyonuna fiilen başkanlık yaptı. Halen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığını devam ettirmektedir.

Öz, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mustafa Savaş

15 Şubat 1965'te Aydın Çine'de doğdu. Baba adı Ali, anne adı Nevcihan'dır.

Bankacı; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

1991 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğünde çalışma hayatına başladı. Halk Bankasında Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, Halk Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Halk Emeklilik Yönetim Kurulu Üyeliği, Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Halk Yatırım Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerine, AK Parti Aydın İli Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı olarak, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerine AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldı. 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine Aydın İli Dördüncü sıra Milletvekili Adayı olarak, 1 Kasım 2015’te ise Üçüncü sıra Milletvekili Adayı olarak katıldığı seçimlerde TBMM 26.Dönem Aydın Milletvekili olarak görev almaya hak kazanmıştır. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı, MKYK Üyesi ve Ekonomi Danışma Kurulu görevlerini yürütmüş olup 21 Mayıs 2017 AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde yeniden MKYK Üyesi olarak seçilmiş ve halen Ekonomi Danışma Kurulu Üyeliği ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdürmektedir.

TBMM’de 26.Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğini de yürütmekte olan  Savaş, Orta düzeyde İngilizce bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır.