“Bir anlamda Çanakkale’den Troya’ya yüzerek tarihin iki farklı adımını gündeme getiriyoruz”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Troya Açık Su Yüzme Yarışı" töreninde gazetecilere açıklama yaptı.

Turan, Çanakkale'nin marka kent olduğunu söyledi.

Kentin her köşesinin ayrı bir özelliğe sahip olduğunu dile getiren Turan, şöyle konuştu:

"Kentin her köşesi, her ilçesi farklı bir değer. Denizin, sahilin en güzel yansıması bu bölgede. Ben tüm Türkiye’deki yüzücülerimizin, denizle ilgisi olan sporcularımızı Çanakkale’ye davet etmek istiyorum. Bugün Çanakkale için özel bir gün. Troya 2018 Yılı kapsamında bine yakın sporcumuz hep beraber boğazda yarışa başladılar. Bu seferki yüzmenin ayrı bir kıymeti var. Troya 2018 Yılı vurgusuyla beraber bu etkinliği yapıyoruz. Bir anlamda Çanakkale’den Troya'ya yüzüyoruz. Tarihin iki farklı adımını gündeme getiriyoruz. Şehitliğin olduğu mekandan Troya'nın olduğu mekana doğru yüzüyoruz. O yüzden çok önemli bir etkinlik olduğu kanaatindeyim."

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Yarışmada Erkeklerde Doğukan Ulaç birinci, Hasan Emre Musluoğlu ikinci, Deniz Akış üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Nilay Erkal, ikinciliği Ada Sude Korkmaz, üçüncülüğü Ruth Hatton elde etti.

Burada düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Vali Orhan Tavlı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ute Hascher-Brückner tarafından verildi.

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00