“Bu tavır sittin sene sizi iktidar yapmayan, halkın oyunu aldırmayan tavrın ta kendisi”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Grup Başkanvekili Bülent Turan şunları söyledi:

"Öncelikle, bugün bir üzüntümü ifade edeyim: Biz 'Bir vekil hata yaptı, partinizin kurucu Genel Başkanı'na, Cumhurbaşkanı'na hakaret etti; biz haddini aştığı için onu uyaracağız, disipline vereceğiz.' demenizi beklerdik. Ancak şundan çok keyifliyim; bu tavır sittin sene sizi iktidar yapmayan, halkın oyunu aldırmayan ancak darbeden sonra, kavgadan sonra, savaştan sonra iktidara yol açan tavrın ta kendisi. Diktatörse bu tavır, yanlışsa bu tavır... İnsaf, insaf. Bir ülkede diktatör olacak, o meydanda o konuşmayı yapacak, bırakın bunları. 15 yıldan beri 11 seçim yaptık. Yereli, geneli, cumhurbaşkanlığı, hepsini kazandık. Halkımızın takdiri ile buradayız. Halkımız 'git' der, gideriz. Ama oyununuz bozuldu, parametreler değişti, siz hakaret ettikçe 15 yıldan beri yüzde 25'i 26 yapamadınız. Bakın, 25 puan 26 olmadı. İddia ediyorum, ağzınızı açmasanız, hiç konuşmasanız, meydanlarda hakaret etmeseniz daha çok alacaksınız. Şu diktatoryal tavırdan, bu hakaretlerden dolayı göreceksiniz bu millet Tayyip Erdoğan'a destek olacak."

Konuşmaların ardından yerinden söz alan AK Partili milletvekilleri, Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirdiler.

Tartışmanın devam etmesi üzerine Bahçekapılı, birleşime ara vererek grup başkanvekillerinin toplantıya çağırdı.

Aranın ardından siyasi parti temsilcileri yerinden söz aldı.

Grup Başkanvekili Bülent Turan bu hafta önemli kanun görüşmelerine başlayacaklarını, haftanın başarılı ve hayırlı geçmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Turan, "Bir asır önce milletimiz işgale karşı yek vücut haliyle devasa bir destan yazdı. Savaş ortamında bile Meclisi açık tutarak, tüm dünyaya milli iradenin ne demek olduğunu göstermiş olduk." diye konuştu.

Turan da Sütçü İmam'ı ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını kaydetti.

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00