“Çanakkale’de üniversitemizin büyümesi için ciddi mesai harcıyoruz”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Turan, bu yıl 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ÇOMÜ'nün artık kendi enerjisini kendisinin üreteceğine işaret etti.

Bununla ilgili üniversitenin bir proje hazırladığını dile getiren Turan, "Biz de ilgililerle görüşüp bakanlığımıza ısrarcı olduk. Proje sonuçlandı imzalar atıldı. Üniversitemiz kısa süre içerisinde çevreye zarar vermeden kendi rüzgar gülüyle çalışmasını yapacak. 4 yıl içerisinde yapılan yatırımın karşılığını almış olacak. Bu üniversite için büyük bir avantaj ve Türkiye'de örnek bir proje." dedi.

Turan, Biga başta olmak üzere birçok ilçenin öğrenci yurdu talebi olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle devam etti:

"Bu taleplerle ilgili önemli imkanlar sağladık. KYK ve ilgili bakanlıklarla görüştük. Rektör Hocamız bize yerler gösterdi, buralar için ciddi imkanlarımızı zorluyoruz inşallah bunda da büyük mesafe alacağız. Yeni bölümler için niyetimiz var. Çanakkale’de üniversitemizin büyümesi için hem teknik hem kampüs imkanı olarak hem içerik olarak daha çok kuvvetlenmesi için ciddi mesai harcıyoruz. ÇOMÜ Türkiye'nin yeni dönemde daha da önemli okullardan bir tanesi olacak diye düşünüyorum."

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00