“CHP’nin Türkiye’yi yönetebilmesi için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım”

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'de bir delege yarışı olduğunu ifade ederek, "Birisi bir rakam açıklıyor, diğeri başka bir rakam açıklıyor. Kendi içerisinde delegelerinin kaçının imza verdiğini sayamıyor, seçim sonuçlarını doğru dürüst takip edemiyor. CHP'nin Türkiye'yi yönetebilmesi için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım." dedi.

CHP'nin, delegenin sayılması konusunda bir sorun yaşadığını ifade eden Muş, bunun, iktidara talip bir partinin düştüğü içler acısı durumu gösterdiğini belirtti.

Muş, kongre süreçlerinin CHP'nin kendi gündemi olduğunu, bununla ilgili yorum yapmadıklarını kaydederek, "Kendi süreçleridir; olağan kongre yaparlar, olağanüstü yaparlar, iki ayda bir yaparlar, biz buna bir şey söylemeyiz." diye konuştu.

CHP'de kamuoyunun dikkatini çeken bir delege yarışı olduğunu dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Muş, şöyle konuştu:

"Birisi bir rakam açıklıyor, diğeri başka bir rakam açıklıyor. Bir delegeyi sayamıyorlar. Aynı şeyi seçim akşamı yaşamıştık, 'Oyları saydık, sayıyoruz, saymak üzereyiz...' Meğer sistemleri çalışmıyormuş. Vatandaşın aklını karıştıracak açıklamalar yaptılar.  'Ben Türkiye'yi yönetmeye hazırım.' diyen bir parti düşünün. Ama daha kendi içerisinde delegelerinin kaçının imza verdiğini sayamıyor, seçim sonuçlarını doğru dürüst takip edemiyor. Dolayısıyla CHP'nin Türkiye'yi yönetebilmesi için daha kırk fırın ekmek yemesi lazım."

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00