“Kudüs’e ilişkin Amerika Başkanı‘nın aldığı kararı protesto ediyoruz”

Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen Çankırı Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Bostancı, Türkiye'nin muhataralı bir tarihi süreç yaşadığını belirterek, "Tarihin parlak sayfaları, zaferler önemli ama aynı zamanda bu topraklarda geçmişte yaşadığımız acılar, çektiğimiz çileler, başımıza birtakım musibetlerin gelmesi, bunların nedenleri en az zaferler kadar önemlidir." ifadelerini kullandı.

Tarihi iyi bilmenin taşıdığı önemi vurgulayan Bostancı, bir daha o tür sorunlar yaşanmaması için çıkışlar kadar inişleri de öğrenip ders çıkartmaları gerektiğini anlattı.

Bugün Kudüs'ten bahsedildiğine dikkati çeken Bostancı, şunları kaydetti:

"Kudüs'e ilişkin Amerika Başkanı'nın aldığı kararı protesto ediyoruz. Birleşmiş Milletlerde birçok ülke, Amerika Başkanı'nın kararına karşı oylamada Kudüs meselesinde işgalci girişime itiraz eden bir saf tuttu. Bu, çok önemli ama Kudüs'te, Ortadoğu coğrafyasında işler bu noktaya nasıl geldi? Düşman dediklerimiz bir pozisyon elde etmiş de ona tahkimat yapıyorlar ama asıl bizim olanlar, asıl Müslüman olanlar, onlar geçmişte ne tür hatalar yaptı ki, hangi yanlış taşlarla bu tarihi kader teşekkül etti. Bizim dikkat etmemiz gereken, tarihten çıkarmamız gereken hususlardan biri budur."

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00