“Meclis, siyasi spekülasyon yapma aracı değildir”

Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "bağırıp, çağırmaya" gerek olmadığını, hakikatlerin heyecanlı konuşmalara ihtiyacı olmayacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İddialarını ispat et. İspat etmezsen sen yerinden çekilecek misin? Edersen ben çekileceğim" dediğini anımsatan Bostancı, "Kılıçdaroğlu, bu hafta Grup Toplantısı'na geldi. Dizi filmlerin temel noktası, izleyicide 'Şimdi ne olacak' duygusu uyandırmaktır. Bu bir propaganda tekniğidir. Tam da buna uygun bir tarzda düzenlenmiş, 'şimdi ne olacak' duygusu uyandırmak kastı çerçevesinde, Sayın Kılıçdaroğlu elinde birtakım kağıtları salladı, 'İşte ispatı burada' dedi ve bazı para hareketlerinden bahsetti." dedi.

"Dünden bugüne bu belgeler kimin elinde?" sorusunu yönelten Bostancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim elimde böyle iddia ve ispat yönünde bir belge olsa hemen bütün basın organlarıyla paylaşırım. Paylaşmamışsınız, vermemişsiniz? Yetmez. İspattan bahsediyoruz. Partiler grup toplantılarında, 'İddiası da bu, ispatı da bu; hadi bakalım sen de gereğini yap.' diyorlar. Böyle bir mantık olabilir mi? Böyle bir şey olmaz. İspat yeri mahkemedir.

Sayın Özgür Özel, 'Belgeler bende, bana itimat edin önce bir komisyon kurun, yaptığım spekülasyona inanın, sonra da belgeleri vereceğim.' diyor. Sayın Özgür Özel, belgeleri önce basın organlarıyla paylaşmanız lazım. İkincisi, mahkemelere gitmeniz lazım. Meclis, siyasi spekülasyon yapma aracı değildir. Meclis, ortada hakikate yönelik araştırılması gereken konular varsa bunları araştırır ama CHP Grubu'nda iddia yeri de orası, ispat yeri de orası Meclis bunun aracısı olmaz."

Özgür Özel ise belgeleri vermeyeceklerini söylemediklerini belirterek, "Bu belgelerin gerçek mi sahte mi olduğunu araştırmak üzere çoğunluğu da sizde olacak içtüzüksel, anayasal bir komisyon kurulsun diyoruz. Sayın Bostancı, 'Belgeler basınla paylaşıldığı gün bu komisyonu kurma önergesini AK Parti olarak biz vereceğiz' diye söz verin, ben sözünüze itimat edeceğim." ifadesini kullandı.

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00