“Milli bir duruş sergilemeyen ana muhalefetin tutumu gerçekten içler acısıdır”

Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aksaray Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'nde konuştu.

İnceöz, Türkiye'nin yaşadığı coğrafyada güçlü olması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin özellikle güneyinde bir terör koridorunun oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Türkiye olarak buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerini anlatan İnceöz, "Güneyimizde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruyla adeta Türkiye kıstırılmaya, dizginlenmeye, terbiye edilmeye, diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Bu ne yazık ki hem içeriden hem de dışarıdan yapılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

CHP'nin kendi varlığını idame etmekten başka bir gayesinin olmadığı vurgulayan İnceöz, şunları söyledi:

"Ana muhalefet, milli ve yerli bir duruş sergilemekten uzak durduğu bugün, terör örgütleriyle, teröristlerle kol kola gezinmekte, terör örgütü üyelerinin mecliste ve her platformda haklarını savunmaktadır. Onlarla sözde adalet yürüyüşlerinde kol kola dolaşmaktan çekinmeyen, sorumsuz, kendi geleceğinin dışında ülkesinin bekası için milli bir duruş sergilemeyen ana muhalefetin tutumu gerçekten içler acısıdır. Cumhuriyetin 94. yılını kutladığımız bu günde CHP'ye sesleniyorum. Ey CHP, her fırsatta Atatürk’ün partisi olduğunuzu söyleyen sizler bugüne kadar bu zihniyetle ülkemizin yararına olan hiçbir işin içerisinde yer almadınız. Buradan aziz milletimiz adına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yol yakınken, aziz milletimizin durduğu yere, istikamete dönün. Milletimizin sizden beklediği milli ve yerli duruşu sergileyin. Atatürk'ün partisinin bugün DHKPC, PKK, KCK, FETÖ ile kol kola yürüyüşler yapan bir parti olmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum."

Kongreye, Aksaray Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve partililer katıldı.

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00