“Milli şairimiz Akif’in her fırsatta dile getirdiği vatan ve millet sevgisi bizler için bir ışıktır”

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81'inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Turan, Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisine vurgu yaparak, Mehmet Akif'in gençlerin hayatlarının her anında kendilerine örnek alabileceği bir şair olduğunu belirtti.

Ersoy'un davasına olan bağlılığıyla gönüllerde önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Turan, mesajında şunları kaydetti:

"Onun sözleri, fikirleri dün olduğu bugünde bizler için ışık olmaya devam etmektedir. Kaleme aldığı İstiklal Marşı ile adeta o dönemin sesi olmuş ve bir milletin güçlenerek yükselişine vesile olmuştur. Mehmet Akif’in ortaya koyduğu gençlik modeliyle yeni nesiller için emsalsiz bir örnek teşkil etmektedir. Onun duruşu ve ortaya koydukları eserler gençlerimiz için büyük bir hazinedir. Milli şairimize karşı manevi anlamda çok büyük bir sorumluluğumuz var. Bizlere bıraktığı eserlerini, anılarını yaşatmak için gayret göstereceğiz. Kendisinin Çanakkaleli oluşu ve orada anılarının var olması bizim için önemlidir. Bayramiç'te çocukluğunun geçtiği evi restore ederek geçtiğimiz günlerde ziyarete açtık. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla yad ediyoruz."

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00