“Namustan, ahlaktan, kul hakkından bahsederler bunun hesabını sormadan konuşamazsınız”

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçe tasarısının tümü üzerindeki görüşmelerde grubu adına konuştu.

"Ataşehir, işte sizin yolda yürüyüşünüzün hikayesidir. Yarın iktidar olma durumunuz olursa nasıl Türkiye'nin tamamını Ataşehirleştireceğinizin bir hikayesidir bu." dedi.

Muş,  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması konusuna değindi.

Ana muhalefet partisinin her eleştirisinde "ahlak, namus, vicdan" konularının havada uçuştuğunu ancak icraatlarında bu konulardan eser bulunmadığını ifade söyleyen Muş, "Millet sadece sizin laflarınıza mı bakacak yoksa yolda yürüyüşünüze mi bakacak? Ataşehir, işte sizin yolda yürüyüşünüzün hikayesidir. Yarın iktidar olma durumunuz olursa nasıl Türkiye'nin tamamını Ataşehirleştireceğinizin bir hikayesidir bu. Ataşehir, İstanbul'un önemli ilçelerinden biri. Bugün Ataşehir'in hikayesini paylaşıyorum sizinle. 5 tane konumuz var: Buz Residence, Erguvan Barış Parkı, özel okul inşaatı, Odakule 1-2 rezidansları, bir de havuz." diye konuştu.

Söz konusu projelerde usulsüzlükler, imara ve iskana aykırı işlemler yapıldığını, belediyeye ait arazilerin akrabalar aracılığıyla üstlerine geçirildiğini, soruşturma yapan Sayıştayın, savcılığın aldatıldığını ileri süren Muş, CHP'li milletvekillerinin tepkileri üzerine, "Siz bağırın, Battal malı götürdü, siz bağırın. Genel Başkanınız diyor ya 'Mal nasıl götürülür iyi bilirim.' Bakın, Battal da iyi öğrenmiş, iyi mal götürüyor" ifadesini kullandı.

Söz konusu projelerde Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek nitelikte usulsüzlüklerin olduğunu öne süren Muş, "Namustan bahsedenler neredesiniz? Bize hesap soracağınıza Battal İlgezdi'den hesap sorun. 'Man Adası' diye ortaya bir iddia attılar. Nerede belgeleri, o belgeler, evraklar buraya gelecek. Onlar gelmediği müddetçe her gün yalancısınız, iftiracısınız. Eğer bir Genel Başkan, 'Ben eski maliyeciyim, mal nasıl götürülür iyi bilirim.' derse, imar komisyonu başkanı da belediye başkanı da böyle götürür. Namustan, ahlaktan, kul hakkından bahsederler bunun hesabını sormadan konuşamazsınız burada. Bunun hesabını vereceksiniz. Bu CHP'nin küçük bir örneğidir. Alimallah bunlar bir iktidara gelirse bu ülke ortada kalmaz. Aynası iştir kişinin lafına bakılmaz." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00