“Rant, çıkar bizim hiçbir zaman rehberimiz olmadı, olmayacaktır da”

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Muş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını devraldığı dönemde, "İstanbul'da çöp yığınlarının olduğunu, Haliç'in koktuğunu, büyükşehir kasasının da tamtakır olduğunu" söyledi. Erdoğan'ın şehircilikle alakalı bir özeleştiri yaptığını belirten Muş, "Rant, çıkar bizim hiçbir zaman rehberimiz olmadı, olmayacaktır da. Herkes aynaya baktığında kendini görür." dedi.

Mehmet Muş terör saldırısında şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, son şehidin hesabı sorulana kadar terörle mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Terörle mücadelenin sadece teröristlere yönelik olmadığını, onlara bu imkanları sağlayanlar ile onları aklamaya çalışanlar ve lojistik destek sağlayanlara da yönelik olduğunu vurgulayan Muş, sınır dışı gelişmelerin bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarla vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaya çalıştığına dikkati çeken Muş, "Suriye'de yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu ya da şu an yürütülen operasyonlar, oradan Türkiye'ye yönelebilecek olan terör faaliyetlerine ve tehditlerine karşıdır. Irak ve Suriye'de meydana gelecek gelişmeler, orada oluşabilecek boşluklar ve o boşluklarla terör örgütlerinin beslenerek Türkiye'ye tehdit oluşturmasına karşı Türkiye hamleler yapmaktadır ve bunlardan da geri durmayacaktır." dedi.

Konuşmanın kolay olduğuna işaret eden Muş, somut önerilerin ortaya konulması gerektiğine işaret etti. Böyle bir meselede ortaya somut bir şey konulmadan AK Parti'nin hedef alınmasının doğru olmadığını belirten Muş, AKParti'nin kimseyle oturup pazarlık yapmadığını ve yapmayacağını aktardı. Muş, AK Parti'nin milletiyle birlikte sorunları çözmeye çalışacağını, terörist başının yerinin belli olduğunu söyledi. Muş, terörist başının ilk geldiği zaman nasılsa şimdi de aynı olduğunu belirterek, durumunun değişmediğini kaydetti.

TBMM AK PARTİ GRUP BAŞKANLIĞI : TBMM 06543 Bakanlıklar - ANKARA . Tel: 0312 420 50 00